“Lidl” saules paneļos investē vairāk nekā 910 tūkstošus eiro

Lai mazinātu savu atkarību no iespējamām elektrības cenu svārstībām un ievērotu ilgtspējīgas uzņēmējdarbības principus, “Lidl Latvija” šovasar aktīvi turpina saules paneļu uzstādīšanas programmu, investējot tajā vairāk nekā 910 tūkstošus eiro. Jauni saules paneļi tiks uzstādīti uz pieciem “Lidl” veikaliem Rīgā un viena veikala Salaspilī.

22.05.2023 | Rīga

saules paneļi uz veikala jumta

Šovasar uzstādīto saules paneļu kopējā platība pārsniegs 10 500 kvadrātmetrus. Uz šiem sešiem “Lidl” veikaliem uzstādītie saules paneļi saražos gandrīz 752 000 kilovatstundas elektrības. Kopā ar saules paneļiem, kas jau 2022. gada vasarā tika uzstādīti uz diviem “Lidl” veikaliem Rīgā, uzņēmums iegūs vairāk nekā 1 miljonu kilovatstundu zaļās elektrības gadā.

“Lidl Latvija” iegūtās zaļās elektrības apjoms gadā būs līdzvērtīgs 476 mājsaimniecību patērētās elektrības apjomam, kā arī katru gadu Latvijas gaisā nenonāks 302,58 tonnas kaitīgo CO2 izmešu.

Kā daļa no starptautiskās “Schwarz Group”, arī “Lidl Latvija” ir apņēmies sasniegt ambiciozus klimata mērķus. Līdz 2030. gadam uzņēmums plāno samazināt savas darbības rezultātā radīto izmešu apjomu par 80%. Lai to sasniegtu, “Lidl Latvija” koncentrējas uz CO2 izmešu samazināšanu visos savas darbības aspektos, tai skaitā, uzstādot saules paneļus uz veikalu jumtiem.

“Lidl Latvija” Korporatīvās sociālās atbildības vadītāja Antra Birzule uzsver: “Mēs labi apzināmies savu atbildību pret mūsu planētu, un īstenojam virkni programmu, lai palīdzētu risināt vides piesārņojuma un globālās sasilšanas problēmas. Tam, kā “Lidl” iegūst elektrību lai apsildītu, apgaismotu un ventilētu savus veikalus, ir liela nozīme mūsu klimata mērķu sasniegšanā!”

Projekta īstenošanā “Lidl Latvija” sadarbojas ar Latvijā lielāko privāto enerģētikas uzņēmumu grupu “AJ Power”, kas nodrošinās sertificētu, Eiropas Savienības standartiem atbilstošu sistēmu piegādi un uzstādīšanu. Uz “Lidl” veikaliem uzņēmums uzstādīs 1 764 saules paneļus ar kopējo sistēmas jaudu vairāk nekā 810 kW.

Enerģētikas uzņēmumu grupas “AJ Power” vadītājs Roberts Samtiņš atzīmē: “Ilgtspējīgas un tālredzīgas pārvaldības principi ir vieni no svarīgākajiem mūsdienīga uzņēmumu raksturojošiem elementiem. Redzam, ka nākotnē to loma kļūs vēl nozīmīgāka gan vietējā mērogā, gan starptautiski. Mums ir gandarījums redzēt šādu starptautisku uzņēmumu iniciatīvas un būt daļai no šī nozīmīgā projekta īstenotājiem Latvijā. Sadarbība ar “Lidl” ir apstiprinājums mūsu projektu kvalitātei un precizitātei, jo tos īstenojam atbilstoši “Lidl” grupas starptautiskajām saules projektu realizācijas vadlīnijām.”

Par “AJ Power”

“AJ Power” ir Latvijā lielākā privātā enerģētikas uzņēmumu grupa, kas vienuviet apvieno plašāko un mūsdienīgāko pakalpojumu portfeli ar pieredzes bagātākajiem enerģētikas ekspertiem. “AJ Power” piedāvā individuālus risinājumus elektroenerģijas un dabasgāzes iegādei, saules paneļu projektiem, dabas resursu nodokļa administrēšanai un energoefektivitātes uzlabošanai. Ar šiem enerģētikas un atkritumu apsaimniekošanas risinājumiem “AJ Power” sniedz iespēju uzņēmumiem iesaistīties aprites ekonomikā. Enerģētikas uzņēmumu grupa darbojas kopš 2014. gada, un tās apgrozījums 2022. gadā bija 90 miljoni eiro.

Par "Lidl"

“Lidl”, kā daļa no Nekarzulmas pilsētā (Vācijā) bāzētās “Schwarz Group”, ir viens no lielākajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. Ar vairāk nekā 12 200 veikaliem un 220 loģistikas centriem "Lidl" pašlaik strādā 31 valstī, kā arī ir pārstāvēts Āzijā, nodarbinot ap 376 000 cilvēku. 

SIA “Lidl Latvija” tika izveidots 2018. gada februārī un savu veikalu tīklu Latvijā atvēra 2021.gada 7. oktobrī. Šobrīd “Lidl Latvija” veikalu tīklā ir jau 30 veikali 13 Latvijas pilsētās.

Mediju kontaktiem

Korporatīvās Komunikācijas departaments
pr@lidl.lv

Kategorijas


Padalies tālāk

Skatīt vairāk