“Lidl” stipendijās piešķir 9000 eiro SOS Bērnu ciematu jauniešiem

Turpinot sadarbību ar SOS Bērnu ciematu asociāciju, “Lidl Latvija” jau otro gadu atbalsta programmas “Lidl dod spārnus” ietvaros piešķir mācību stipendijas motivētākajiem SOS Bērnu ciematu jauniešiem, lai viņi varētu savu laiku pilnvērtīgi veltīt mācībām un sasniegt augstākos izglītības mērķus.

13.12.2023 | Rīga

Stipendiāti

Trīs jaunieši katrs saņēma pa 3000 eiro stipendijai tālākām mācībām augstskolā un profesionālajās izglītības iestādēs. SOS Bērnu ciematu jauniešiem arī ziedoti 30 “Lidl” birojā iepriekš izmantoti portatīvie datori.

“Pirmssvētku laikā dāvanas un labi darbi šķiet pašsaprotami, bet par šīm stipendijām mēs priecājamies īpaši – tās nav vienkārši dāvanas, ko aizmirst jau pēc nedēļas. Tas ir pastāvīgs atbalsts visa mācību gada garumā šiem trim lieliskajiem SOS Bērnu ciematu jauniešiem, kas radīs viņiem labu pamatu dzīvē un ļaus tiekties pretī savu mērķu un sapņu sasniegšanai,” saka Nikolā Balabans, “Lidl Latvija” valdes loceklis.

“Esam ļoti gandarīti par “Lidl Latvija” sniegto sirsnīgo un jēgpilno atbalstu Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas paspārnē augošajiem bērniem un jauniešiem. Saņemtais atbalsts motivē jauniešus būt centīgiem mācību procesā un palīdz viņiem nostiprināt veselīgas ēšanas ieradumus. Mācību stipendijas ir ļoti nozīmīgs atbalsts, jo novērtē tās pūles, kas ieguldītas mācību procesā un personīgajā izaugsmē. Tās arī mudina tiekties pēc vēl augstākiem mērķiem un turpināt izglītības ceļu. Esam priecīgi, ka Viktorija, Milana un Aleksejs šogad ir kļuvuši par “Lidl Latvija” stipendiātiem, un novēlam viņiem arī turpmāk būt tikpat uzcītīgiem, zinātkāriem un pasaulei atvērtiem,” saka Ilze Paleja, Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas direktore.

Šogad “Lidl Latvija” SOS Bērnu ciematu asociācijai arī dāvina 30 portatīvos datorus no sava biroja – tie ir lietoti, taču pildīti ar licencētām datorprogrammām un laba vēlējumiem. Asociācija šos datorus varēs izmantot pēc saviem ieskatiem jauniešu izglītības un administratīvo procesu nodrošināšanai.

“Lidl Latvija” mācību stipendijas SOS Bērnu ciematu jauniešiem pasniedz jau otro gadu, veidojot to par jauku Adventes laika tradīciju un sniedzot palīdzīgu roku bērniem un jauniešiem. SOS ciemati arī regulāri saņem “Lidl” pārtikas ziedojumus, kuros ir veselīga uztura pamatprodukti. Tādējādi SOS ģimenes, kopā gatavojot maltītes, var ne tikai apgūt pavārmākslas noslēpumus, bet arī veidot veselīgus ēšanas paradumus.

Par SOS Bērnu ciematu asociāciju

Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija ir nevalstiska labdarības organizācija, kas nodrošina ilgtermiņa ģimenisku aprūpi bez vecāku gādības palikušiem bērniem, kā arī uztur ģimeņu atbalsta centrus un ārpusģimenes aprūpes atbalsta centru “Airi vecākiem” vairākās Latvijas pašvaldībās. Divu SOS bērnu ciematu audžuģimenēs (Īslīcē un Valmierā), vairākās integrētajās SOS ģimenēs, kā arī SOS jauniešu mājās Jelgavā un Valmierā – atbalstu, drošību un jaunas mājas raduši 130 bērni un jaunieši no visas Latvijas. Kopumā visās SOS bērnu ciematu īstenotajās atbalsta programmās gada laikā palīdzību saņem vairāk nekā 1200 bērnu.

Par "Lidl"

“Lidl”, kā daļa no Nekarzulmas pilsētā (Vācijā) bāzētās “Schwarz Group”, ir viens no lielākajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. Ar vairāk nekā 12 200 veikaliem un 220 loģistikas centriem "Lidl" pašlaik strādā 31 valstī, kā arī ir pārstāvēts Āzijā, nodarbinot ap 376 000 cilvēku. 

SIA “Lidl Latvija” tika izveidots 2018. gada februārī un savu veikalu tīklu Latvijā atvēra 2021.gada 7. oktobrī. Šobrīd “Lidl Latvija” veikalu tīklā ir jau 30 veikali 13 Latvijas pilsētās.

Mediju kontaktiem

Korporatīvās Komunikācijas departaments
pr@lidl.lv

Kategorijas


Padalies tālāk

Skatīt vairāk