Sākas gatavošanās “Lidl” veikala būvdarbiem Krasta ielā

Rīgā, Krasta ielā 40 šajās dienās sākas būvlaukuma sagatavošanas darbi galvaspilsētas jaunākā “Lidl” veikala vajadzībām. Projekts paredz šeit esošās vecās ēkas demontāžu, lai dotu vietu jaunam un gaišam “Lidl” veikalam.

01.03.2023 | Rīga

vizualizācija

Ēkas projekts veidots tā, lai tas labi sasauktos ar straujo Krasta ielas maģistrāles un Salu tilta auto plūsmu, bet vienlaikus būtu ērti sasniedzams velosipēdistiem un kājāmgājējiem. Viņu vajadzībām šeit tiks izbūvēti jauni celiņi, bet autotransportam par “Lidl” līdzekļiem tiks radīts jauns apgriešanās ceļš pie Salu tilta – Lāčplēša ielas viadukta.

Krasta ielas veikala ēka būs vairāk nekā 2300 kvadrātmetrus liela ar gandrīz 1420 kvadrātmetrus plašu tirdzniecības zāli. Projektā paredzēts arī īpašs fasādes izgaismojums diennakts tumšajās stundās. Apkārtējās teritorijas labiekārtošanai un apzaļumošanai tiks iestādīti gandrīz 900 dažādi košumkrūmi un koku lielstādi.

“Lidl”, kā daļa no Nekarzulmas pilsētā (Vācijā) bāzētās “Schwarz Group”, ir viens no lielākajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. Ar vairāk nekā 12 200 veikaliem un 220 loģistikas centriem "Lidl" pašlaik strādā 31 valstī, kā arī ir pārstāvēts Āzijā, nodarbinot ap 376 000 cilvēku.

SIA “Lidl Latvija” tika izveidots 2018. gada februārī un savu veikalu tīklu Latvijā atvēra 2021.gada 7. oktobrī. Šobrīd “Lidl Latvija” veikalu tīklā ir jau 30 veikali 13 Latvijas pilsētās.

Padalies tālāk

Skatīt vairāk