“Lidl” darbinieku algu celšanai piešķir vēl 2,5 miljonus eiro

“Lidl Latvija” nākamgad cels algas visiem uzņēmumā strādājošajiem. Algu celšana sāksies jau 2024. gada 1. janvārī, un kopumā algu fonds palielināsies par papildu 2,5 miljoniem eiro. Nākamā gada laikā “Lidl” veikalos, loģistikas centrā un birojā strādājošajiem algas pieaugs robežās no 7% līdz 10%.

23.11.2023 | Rīga

Veikala komanda

Šogad “Lidl Latvija” saviem darbiniekiem jau izmaksāja vienreizēju inflācijas kompensāciju 750 000 eiro apmērā, bet algu palielinājumu īstenoja 2023. gada 1. martā.

Lai pildītu savu solījumu nodrošināt augstāko atalgojumu pārtikas mazumtirdzniecībā, “Lidl” cels stundas likmes veikalu darbiniekiem. Sākotnējā bruto stundas likme reģionu veikalos strādājošajiem tiks palielināta līdz 6,00 EUR stundā, bet Rīgas un Rīgas reģiona veikalos tā tiks celta līdz 6,50 EUR stundā. Tikmēr “Lidl” loģistikas centra darbiniekiem sākotnējā bruto stundas likme pieaugs līdz 7,20 EUR stundā.

“Mūsu komanda ir “Lidl” mugurkauls - visu kolēģu nepagurstošais darbs nodrošina mūsu panākumus. Un mēs novērtējam šīs pūles. Saviem kolēģiem esam devuši solījumu – rūpēties, lai viņiem piedāvātais atalgojums būtu vidēji augstākais nozarē. Ņemot vērā inflāciju un tirgus attīstību un lai turētu šo solījumu, esam pieņēmuši lēmumu jaunajā gadā celt algas,” saka “Lidl Latvija” valdes priekšsēdētājs Mačejs Urbanskis.

M. Urbanskis arī uzsver, ka bez nozarē augstākās stundu likmes “Lidl” strādājošie saņem virkni labumu, kas tiem ļauj uzturēt labu fizisko un mentālo veselību: “Visiem “Lidl” kolēģiem nodrošinām veselības apdrošināšanu pēc 3 nostrādātiem mēnešiem, kā arī transporta kompensācijas, jaunu veikalu atklāšanas bonusus, sporta nodarbības un citus labumus. Jaunajā gadā tiem pievienosies vēl viens – savā dzimšanas dienā kolēģi saņems brīvdienu!”

Kā atzinību par paveikto “Lidl Latvija” ir saņēmis starptautisko “Top Employer” sertifikātu un ieguvis pirmo vietu starp mazumtirdzniecības uzņēmumiem “cv.lv” organizētajā “Top darba devēja” aptaujā. Šobrīd “Lidl Latvija” strādā aptuveni 1300 cilvēki.

“Lidl” turpina dinamisku attīstību Latvijā, būvējot un atklājot jaunus veikalus. Jau ziņots, ka šī gada oktobrī “Lidl Latvija” izsludināja vairāk nekā 100 jaunas vakances saviem topošajiem veikaliem Siguldā, Jelgavā un diviem veikaliem Rīgā (Ķengaragā un Krasta ielā). Pieteikšanās jaunajām vakancēm ir joprojām atvērta.

Par "Lidl"

“Lidl”, kā daļa no Nekarzulmas pilsētā (Vācijā) bāzētās “Schwarz Group”, ir viens no lielākajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. Ar vairāk nekā 12 200 veikaliem un 220 loģistikas centriem "Lidl" pašlaik strādā 31 valstī, kā arī ir pārstāvēts Āzijā, nodarbinot ap 376 000 cilvēku. 

SIA “Lidl Latvija” tika izveidots 2018. gada februārī un savu veikalu tīklu Latvijā atvēra 2021.gada 7. oktobrī. Šobrīd “Lidl Latvija” veikalu tīklā ir jau 30 veikali 13 Latvijas pilsētās.

Mediju kontaktiem

Korporatīvās Komunikācijas departaments
pr@lidl.lv

Kategorijas


Padalies tālāk

Skatīt vairāk