“Lidl Latvija” Rīgas domei apsaimniekošanā nodod izbūvētos Dzelzavas un Ēvalda Valtera ielas posmus Dreiliņos

Noslēdzot abpusēju vienošanos, Rīgas pilsētas dome apsaimniekošanā no mazumtirdzniecības uzņēmuma “Lidl Latvija” pārņēmusi divus jaunizbūvētus ielu posmus 1,5 km kopgarumā Dreiliņos.

14.05.2021 | Rīga

Uz ielas

Arūnas Dzikas, Vilnis Ķirsis, Jākobs Jozefsons tikšanās laikā

Dzelzavas ielas posma izbūvēšana bija viens no priekšnosacījumiem, lai šeit varētu sākt darboties 55 miljonus eiro vērtais “Lidl Latvija” loģistikas centrs, kas apkalpos “Lidl” veikalus Latvijā un Igaunijā. Dzelzavas ielas un Ēvalda Valtera ielas posmus mazumtirgotājs izbūvējis un labiekārtojis par saviem līdzekļiem, investējot gandrīz 2 miljonus eiro.

Atzīmējot divu jaunizbūvēto ielas posmu nodošanu pilsētai, 14. maijā plkst. 10.00, “Lidl Latvija” valdes pārstāvji Jākobs Jozefsons un Arūnas Dzikas simboliski pasniedza Dzelzavas un Ēvalda Valtera ielu nosaukumu plāksnītes Rīgas domes priekšsēdētāja vietniekam Vilnim Ķirsim. Tikšanās notika uz ielas, ievērojot drošu 2 metru distanci.

“Lidl Latvija” uzbūvētais Dzelzavas ielas posms veido lielu daļu no VAS “Latvijas Valsts ceļi” iecerētā P4 autoceļa Stopiņu novadā un Dzelzavas ielas Rīgā savienojuma. Pilnībā no jauna uzbūvēto Dzelzavas ielas posmu un blakus esošo Ēvalda Valtera ielas posmu papildina 3 metrus platas ietves, moderns ielu apgaismojums un daudzi desmiti koku lielstādu. Paredzot turpmāku sabiedriskā transporta attīstību Dreiliņos, šeit jau izbūvētas vairākas sabiedriskā transporta pieturvietas. Jaunās ielas ātri kļuvušas par apkaimes iedzīvotāju iecienītu pastaigu vietu.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis saka: “Esmu gandarīts, ka tāds liels starptautiska mēroga uzņēmums kā “Lidl” izvēlējies atvērt savu Baltijas loģistikas centru tieši Rīgā. Uzņēmums ir radījis ne tikai jaunas darbavietas, bet par saviem līdzekļiem izbūvējis un sakārtojis tuvējo infrastruktūru, ko varēs izmantot visi rīdzinieki. Rīgai ir ģeogrāfiskās priekšrocības, te koncentrējas kvalificēts darbaspēks, tāpēc šeit ir piemērota vieta lielu un starptautisku uzņēmumu investīcijām. Starptautiskā biznesa attīstība un investīciju piesaiste ir ļoti augsta pilsētas vadības prioritāte.”

“Lidl Latvija” valdes priekšsēdētājs Jākobs Jozefsons pauž gandarījumu, ka “Lidl” ienākšana Dreiliņos sakrita ar strauju ekonomiskās aktivitātes pieaugumu šajā apkaimē: “Esam pārliecināti, ka Dreiliņi turpinās savu izaugsmi un kļūs par vienu no straujāk augošajām Rīgas apkaimēm. “Lidl” ar prieku atbalsta apkaimes ielu infrastruktūras uzlabošanu, lai šo apkaimi padarītu pievilcīgu ne tikai biznesam, bet arī ērtākai vietējo iedzīvotāju kustībai.”

Mazumtirdzniecības uzņēmums “Lidl”, kā daļa no Nekarzulmā (Vācijā) bāzētās “Schwarz Group”, ir viens no vadošajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. "Lidl" ir pārstāvēts 32 pasaules valstīs, un 29 valstīs pašlaik strādā ap 11 550 "Lidl" veikalu un vairāk nekā 200 loģistikas centru. Kā zemo cenu veikals, “Lidl” koncentrējas uz labākās cenas un kvalitātes attiecības nodrošināšanu saviem klientiem. Vienkāršība un sakārtoti darba procesi izpaužas "Lidl" ikdienas darbā veikalos, reģionālajos loģistikas centros un klientiem sniegtajos pakalpojumos. Nekarzulmā bāzētais “Lidl Stiftung” atbild par standartizēto darba procesu veidošanu un strukturēšanu. "Lidl" pašlaik strādā vairāk par 341 000 darbinieku. Ikdienas darba dinamisms, spēks, kas ir šī darba rezultāts, un godīga savstarpējā sadarbība ir raksturīga "Lidl" darbam visā pasaulē. "Lidl" uzņemas atbildību par cilvēkiem, sabiedrību un apkārtējo vidi. Ilgtspēja ir “Lidl” ikdienas darba kvalitātes solījuma rezultāts. Globāli strādājošās “Schwarz Group” apgrozījums 2020. finanšu gadā sasniedza 125,3 miljardus eiro.

SIA “Lidl Latvija” ir izveidots 2018. gada februārī. Šobrīd uzņēmums koncentrējas uz savu veikalu tīkla veidošanu Latvijā. Vairāk par mums: Lidl.lv un LinkedIn.

Papildmateriāli