“Lidl Latvija” Rīgas domei apsaimniekošanā nodod izbūvētos Dzelzavas un Ēvalda Valtera ielas posmus Dreiliņos

Noslēdzot abpusēju vienošanos, Rīgas pilsētas dome apsaimniekošanā no mazumtirdzniecības uzņēmuma “Lidl Latvija” pārņēmusi divus jaunizbūvētus ielu posmus 1,5 km kopgarumā Dreiliņos.

14.05.2021 | Rīga

Uz ielas

Arūnas Dzikas, Vilnis Ķirsis, Jākobs Jozefsons tikšanās laikā

Dzelzavas ielas posma izbūvēšana bija viens no priekšnosacījumiem, lai šeit varētu sākt darboties 55 miljonus eiro vērtais “Lidl Latvija” loģistikas centrs, kas apkalpos “Lidl” veikalus Latvijā un Igaunijā. Dzelzavas ielas un Ēvalda Valtera ielas posmus mazumtirgotājs izbūvējis un labiekārtojis par saviem līdzekļiem, investējot gandrīz 2 miljonus eiro.

Atzīmējot divu jaunizbūvēto ielas posmu nodošanu pilsētai, 14. maijā plkst. 10.00, “Lidl Latvija” valdes pārstāvji Jākobs Jozefsons un Arūnas Dzikas simboliski pasniedza Dzelzavas un Ēvalda Valtera ielu nosaukumu plāksnītes Rīgas domes priekšsēdētāja vietniekam Vilnim Ķirsim. Tikšanās notika uz ielas, ievērojot drošu 2 metru distanci.

“Lidl Latvija” uzbūvētais Dzelzavas ielas posms veido lielu daļu no VAS “Latvijas Valsts ceļi” iecerētā P4 autoceļa Stopiņu novadā un Dzelzavas ielas Rīgā savienojuma. Pilnībā no jauna uzbūvēto Dzelzavas ielas posmu un blakus esošo Ēvalda Valtera ielas posmu papildina 3 metrus platas ietves, moderns ielu apgaismojums un daudzi desmiti koku lielstādu. Paredzot turpmāku sabiedriskā transporta attīstību Dreiliņos, šeit jau izbūvētas vairākas sabiedriskā transporta pieturvietas. Jaunās ielas ātri kļuvušas par apkaimes iedzīvotāju iecienītu pastaigu vietu.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis saka: “Esmu gandarīts, ka tāds liels starptautiska mēroga uzņēmums kā “Lidl” izvēlējies atvērt savu Baltijas loģistikas centru tieši Rīgā. Uzņēmums ir radījis ne tikai jaunas darbavietas, bet par saviem līdzekļiem izbūvējis un sakārtojis tuvējo infrastruktūru, ko varēs izmantot visi rīdzinieki. Rīgai ir ģeogrāfiskās priekšrocības, te koncentrējas kvalificēts darbaspēks, tāpēc šeit ir piemērota vieta lielu un starptautisku uzņēmumu investīcijām. Starptautiskā biznesa attīstība un investīciju piesaiste ir ļoti augsta pilsētas vadības prioritāte.”

“Lidl Latvija” valdes priekšsēdētājs Jākobs Jozefsons pauž gandarījumu, ka “Lidl” ienākšana Dreiliņos sakrita ar strauju ekonomiskās aktivitātes pieaugumu šajā apkaimē: “Esam pārliecināti, ka Dreiliņi turpinās savu izaugsmi un kļūs par vienu no straujāk augošajām Rīgas apkaimēm. “Lidl” ar prieku atbalsta apkaimes ielu infrastruktūras uzlabošanu, lai šo apkaimi padarītu pievilcīgu ne tikai biznesam, bet arī ērtākai vietējo iedzīvotāju kustībai.”

Par "Lidl"

“Lidl”, kā daļa no Nekarzulmas pilsētā (Vācijā) bāzētās “Schwarz Group”, ir viens no lielākajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. Ar vairāk nekā 12 200 veikaliem un 220 loģistikas centriem "Lidl" pašlaik strādā 31 valstī, kā arī ir pārstāvēts Āzijā, nodarbinot ap 376 000 cilvēku. 

SIA “Lidl Latvija” tika izveidots 2018. gada februārī un savu veikalu tīklu Latvijā atvēra 2021.gada 7. oktobrī. Šobrīd “Lidl Latvija” veikalu tīklā ir jau 30 veikali 13 Latvijas pilsētās.

Mediju kontaktiem

Korporatīvās Komunikācijas departaments
pr@lidl.lv

Kategorijas


Padalies tālāk

Papildmateriāli
Skatīt vairāk