Šodien atklāts pirmais divstāvīgais “Lidl” veikals Latvijā

Mazumtirdzniecības uzņēmums “Lidl Latvija” šodien atklāja savu sešpadsmito veikalu Latvijā, Rīgā, Brīvības gatvē 254. Šī veikala izveidē investēti ap 8 miljoniem eiro, no kuriem vairāk nekā 140 000 eiro ieguldīti veikala teritorijas apzaļumošanā. Šis ir pirmais “Lidl” metropoles koncepta jeb 2-stāvu veikals Latvijā, un tas strādās katru dienu no plkst. 7.00 līdz 23.00 “zaļajā režīmā”.

02.12.2021 | Rīga

Veikalā

Ievērojot visus valstī noteiktos drošības pasākumus, jaunais “Lidl” veikals tika atklāts ar svinīgu lentas griešanas ceremoniju, kurā piedalījās veikala vadītājs Andris Veiss, “Lidl Latvija” reģionālais vadītājs Aigars Kaļpins un “Lidl Latvija” pārdošanas vadītājs Manuels Grubmillers (Manuel Grubmüller), klātesot priecīgiem rīdziniekiem, kas, spītējot ziemīgajiem laika apstākļiem, bija ieradušies jau pirms veikala atklāšanas.

Par “Lidl” veikalu Brīvības gatvē 254

Salīdzinošā nelielā zemes platība, kas nepieciešama metropoles veikala uzcelšanai, padara to lieliski iederīgu Teikas blīvajā apbūvē. Jaunais veikals, kā visi “Lidl” veikali Latvijā, izmanto vienīgi 100% vietējo “zaļo elektrību”, ko ražo “Latvenergo”. Gatavojoties nākotnei, jaunajā veikalā jau ir izbūvētas taras depozīta pieņemšanas un apstrādes telpas.

Divstāvīgā “Lidl” metropoles veikala koncepts paredz, ka daļa klientiem paredzēto autostāvvietu atrodas ēkas pirmajā stāvā. Ienākot veikalā, klientus sveiks gaišs vestibils ar lieliem fasādes logiem. Lēzens eskalators visus ērti nogādās uz plašo tirdzniecības zāli ēkas otrajā stāvā. Cilvēkiem ratiņkrēslos un vecākiem ar bērnu ratiņiem ir izbūvēts speciāls lifts, kas ļaus tiem droši nokļūt tirdzniecības zālē.

Jauno “Lidl” veikalu Teikā pilsētnieki var viegli sasniegt ar sabiedrisko transportu, velosipēdiem un automašīnām, kurām izbūvēta stāvvieta ar 97 vietām.

Īpaši domājot par velosipēdistu drošību, veikala izbūves laikā Brīvības gatvē 254 īstenota virkne satiksmes drošības pasākumu:

• No Brīvības gatves teritorijā iebraucošo automobiļu ātrumu samazinās horizontāls valnis.
  • Veloceliņš un gājēju ietve izbūvēti vienā līmenī ar auto brauktuvi, tā norādot, ka auto šeit nav priekšroka.
  • Veloceliņa posms pie veikala iekrāsots košā un labi pamanāmā sarkanā krāsā.
  • Auto izbraukšanu no veikala teritorijas palēninās “guļošais policists”, bet redzamību uzlabos sfēriskais spogulis.
Fakti par veikalu Brīvības gatvē 254

Darba laiks

7.00-23.00 katru dienu.

Drošības režīms

“Zaļais”. Veikalā izvietots roku dezinfekcijas aparāts, uzstādītas organiskā stikla aizsargbarjeras pie visām kasēm. Klientu skaitu veikalā kontrolē apsardze.

Klientu ērtībām

• 9 ātras kases.
  • Roku dezinfekcijas stacija.
  • Iespēja maksāt ar skaidru naudu vai ar maksājumu karti.
  • Iepirkumu ratiņi tiek izsniegti pie veikala ieejas.
  • 3 stundas auto bezmaksas novietošanai
  • Tualetes telpas un zīdaiņu pārtīšanas telpa klientiem.

Veikala ēka

4435,88 kv.m.

Tirdzniecības zāle

1517,03 kv.m.

Energoefektivitāte

• 100% tiek izmantota vietējā “zaļā elektrība”.
  • Mūsdienīgs un elektrību taupošs LED apgaismojums.
  • Paaugstināts ēkas siltumefektivitātes līmenis.
  • Centralizēta gaisa ventilācijas kontroles sistēma.

Apstādījumi

Veikala celtniecības laikā sakārtota bijusī industriālā teritorija, kuras apzaļumošanai iestādīti 2697 jauni koku lielstādi, dekoratīvie košumkrūmi un vīteņaugi vairāk nekā EUR 140 000 vērtībā.

Stāvvieta

97 auto stāvvietas. Tai skaitā 5 stāvvietas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, 2 stāvvietas ģimenēm, kā arī 50 rāmji drošai velosipēdu pieslēgšanai.

Mazumtirdzniecības uzņēmums “Lidl”, kā daļa no Nekarzulmā (Vācijā) bāzētās “Schwarz Group”, ir viens no vadošajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. Ar aptuveni 11 900 veikaliem un vairāk nekā 200 loģistikas centriem, "Lidl" pašlaik strādā 31 valstī, kā arī ir pārstāvēts Āzijā.

Kā zemo cenu veikals, “Lidl” koncentrējas uz labākās cenas un kvalitātes attiecības nodrošināšanu saviem klientiem. Vienkāršība un sakārtoti darba procesi izpaužas "Lidl" ikdienas darbā veikalos, reģionālajos loģistikas centros un klientiem sniegtajos pakalpojumos. Nekarzulmā bāzētais “Lidl Stiftung” atbild par standartizēto darba procesu veidošanu un strukturēšanu.

"Lidl" pašlaik strādā vairāk par 360 000 darbinieku. Ikdienas darba dinamisms, spēks, kas ir šī darba rezultāts, un godīga savstarpējā sadarbība ir raksturīga "Lidl" darbam visā pasaulē.

"Lidl" uzņemas atbildību par cilvēkiem, sabiedrību un apkārtējo vidi. Ilgtspēja ir “Lidl” ikdienas darba kvalitātes solījuma rezultāts. Globāli strādājošās “Schwarz Group” apgrozījums 2021. finanšu gadā sasniedza 133,6 miljardus eiro.