Šodien “Lidl” atver savus pirmos 15 veikalus Latvijā

Tieši 8.00 no rīta Eiropas vadošais mazumtirgotājs “Lidl” oficiāli uzsāka savu darbību Latvijā, vienlaikus atverot savus pirmos 15 veikalus visā valstī. Rīgas, Liepājas, Ventspils, Tukuma, Jelgavas, Ogres, Valmieras, Jēkabpils, Rēzeknes un Daugavpils iedzīvotāji bija pirmie, kas atklāja unikālo “Lidl” zīmolu piedāvājumu un iepirkšanās pieredzi 15 jaunajos veikalos, kas savas durvis pircējiem šorīt vēra pirmo reizi.

07.10.2021 | Rīga

Atvēršanās

“Lidl” Latvijā jau investējis vairāk nekā 200 miljonus eiro savu veikalu un loģistikas centra būvniecībā, kā arī veidojot jaunas ielas, satiksmes apļus, krustojumus, apstādījumus un dažādus apkārtējās infrastruktūras uzlabojumos. Uzņēmums Latvijā arī radījis jau vairāk nekā 2000 jaunas un labi apmaksātas darbavietas.

Oficiālā veikalu tīkla atklāšana notika “Lidl” Mežciema veikalā Rīgā. Ievērojot visus Covid-19 diktētos drošības pasākumus, jauno “Lidl” veikalu Sergeja Eizenšteina ielā 81 pulksten 8.00 ar svinīgu lentes griešanas ceremoniju atklāja Vācijas vēstnieks Latvijā Kristians Helts, labklājības ministrs Gatis Eglītis, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis un “Lidl Latvija” valdes priekšsēdētājs Jākobs Jozefssons, klātesot daudziem apkaimes iedzīvotājiem, kuri jau labu laiku pirms atklāšanas bija sapulcējušies, lai būtu pirmie, kas iepērkas jaunajā veikalā.

“Mums “Lidl” tas ir jaunu attiecību sākums ar Latvijas klientiem, kuri mūs tik ļoti pacietīgi gaidīja! Beidzot tas brīdis ir pienācis, un šodien mēs atveram pirmos 15 “Lidl” veikalus Latvijā. Pasaulē “Lidl” ir labi pazīstams ar ērtu iepirkšanās vidi un augstas kvalitātes produktiem par labāko cenu. Mēs esam ļoti priecīgi iepazīstināt vietējos klientus ar plašo “Lidl” zīmolu piedāvājumu un arī ar mūsu sortimentā esošajiem vietējiem produktiem,” veikalu atklājot, teica “Lidl Latvija” valdes priekšsēdētājs Jākobs Jozefsons.

“Mūsu latviešu partneri bieži saka, ka vēlētos redzēt lielākas Vācijas investīcijas Latvijā. Un te nu mēs esam – “Lidl” – viens no lielākajiem pārtikas mazumtirgotājiem pasaulē, atver savus veikalus Latvijā. Domāju, ka daži no cilvēkiem, kas visnepacietīgāk gaidīja “Lidl” atvēršanos Latvijā, ir atrodami tieši Vācijas vēstniecībā. Tāpēc neesiet pārsteigti, ja regulāri satiksiet mūs šeit,” uzsvēra Vācijas vēstnieks Latvijā Kristians Helts.

“Mēs Latvijā ļoti, ļoti gaidījām “Lidl” ienākšanu. Man kā labklājības ministram prieks ir divkāršs: pirmkārt, strauji palielināsies konkurence mazumtirdzniecības sektorā, dodot iespēju īpaši cilvēkiem ar mazākiem ienākumiem iegādāties ikdienas preces par draudzīgākām cenām. Otrkārt, tiek radītas vairāk nekā 2000 stabilas un labi apmaksātas darba vietas Latvijas reģionos un Rīgā,” atzīmējot veikalu atklāšanu, sacīja Labklājības ministrs Gatis Eglītis.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis savā uzrunā pateicās “Lidl” par to ieguldītajām investīcijām un jaunajām darba vietām, kā arī atbalstu pilsētas infrastruktūras attīstībā: “Rīgas pilsēta no uzņēmuma ir pārņēmusi 2 jaunizbūvētu ielu posmus 1,5 kilometru kopgarumā Dreiliņos, kas izbūvēti par “Lidl“ līdzekļiem. Vēlos uzsvērt arī uzņēmuma ieguldījumu vides aizsardzībā, konkrēti Sarkandaugavā Duntes ielā ir piesārņota teritorija, kur “Lidl” plāno celt savu veikalu. Pašlaik uzņēmums sarežģīta projekta ietvaros sadarbībā ar Rīgas Tehnisko univesrsitāti veic piesārņoto gruntsūdeņu sanāciju. Tas ir piemērs, kurš būtu jāturpina, lai soli pa solim sakārtotu piesārņotās galvaspilsētas teritorijas. Vēlu veiksmi uzņēmumam savu tālejošo mērķu īstenošanā.”

Attālināti savus sveicienus sūtīja Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis: “Konkurence ir attīstības virzītājspēks, un investīcijas ir izaugsmes motors. Sveicu Rīgas tirgū jaunu spēlētāju “Lidl”, kas nodrošinās gan papildu konkurenci, gan investīcijas mūsu pilsētai. Mūsdienu sabiedrības aizvien rūpīgāk vērtē ne tikai uzņēmumu piedāvāto preču cenu un kvalitāti, bet arī darbības ilgtspēju un sociālo atbildību. Ļoti pozitīvi vērtējams, ka “Lidl” pilsētā jau veicis virkni infrastruktūras sakārtošanas darbu, kā arī iestādījis 3000 koku un krūmu stādus. Ceru, ka uzņēmums īstenos aktīvu klimata, ilgtspējas un vietējo piegāžu ķēžu stratēģiju, fokusējoties uz sadarbību ar Latvijas ražotājiem. Novēlu “Lidl” sekmīgu un atbildīgu attīstību!”

Ilgtspējīga veikalu vide

Visi jaunatvērtie “Lidl” veikali pēc izkārtojuma ir līdzīgi, ievērojot “Lidl” koncepciju par vienkāršu un ērtu iepirkšanos, lai nodrošinātu klientiem pozitīvu iepirkšanās pieredzi. Tie arī ir videi draudzīgi un ļoti energoefektīvi. “Lidl” aktīvi īsteno vairākas iniciatīvas, kuru mērķis ir samazināt un kompensēt CO2 emisijas, samazināt uzņēmuma plastmasas pēdas nospiedumu, kā arī nodrošināt vairāk videi draudzīgus produktus savā piegādes ķēdē un ikdienas darbībā. Tāpēc visas jaunās “Lidl” veikalu ēkas ir būvētas ilgtspējīgā veidā un ir saņēmušas EDGE būvniecības sertifikātus. Savā darbā tie 100% izmanto Latvenergo ražoto vietējo “zaļo elektrību”. Visās ēkās ir LED apgaismojuma sistēmas, gaisa reģenerācijas iekārtās integrētas siltuma atgūšanas sistēmas, kā arī paredzēta iespēja tuvākajā laikā šeit uzstādīt elektromobiļu uzlādes stacijas. Visi veikali jau ir gatavi iepakojuma depozīta pārstrādes sistēmas ieviešanai Latvijā 2022. gada februārī.

Iepirkšanās “Lidl” gaumē

Visus jaunos klientus veikalos sagaida garda svaigi ceptas maizes un konditorejas izstrādājumu smarža, kas tiek cepti vairākas reizes dienā. Visu produktu, īpašu jau dārzeņu un augļu, svaiguma pārbaude tiek rūpīgi veikta ik pēc dažām stundām, lai nodrošinātu to, ka klientiem tiek piedāvāti tikai paši svaigākie produkti. “Lidl” piedāvā plašu ilgtspējīgi ražotu un atbildīgi iegūtu produktu klāstu. Svaigo un saldēto jūras velšu ilgtspējīgo izcelsmi sertificējušas starptautiski atzītas organizācijas. “Lidl” arī piedāvā bioloģiskos un bezglutēna produktus, tostarp sertificētus bioloģiskos augļus, dārzeņus, gaļu un fasētās pārtikas produktus par viszemākajām iespējamām cenām.

Papildus pārtikas un dzērienu produktiem “Lidl” ir slavens ar veikala vidū izvietotajiem nepārtikas preču plauktiem. Šeit klienti atradīs rūpīgi atlasītu un nemitīgi mainīgu dažādu nepārtikas preču izvēli ar ierobežota laika atlaižu piedāvājumiem, kas mainīsies divreiz nedēļā. “Lidl” šeit piedāvā pārsteidzošu virtuves un sadzīves tehnikas, apģērbu, rotaļlietu, mājas tekstilizstrādājumu, atpūtas preču, dārzkopības un darba instrumentu izvēli.

“Lidl” klienti var sagaidīt pievilcīgu un īpaši atlasītu produktu klāstu piedāvājumu par nepārspējami zemām cenām, ko papildinās iknedēļas atlaižu piedāvājumi. Katrs jaunatvērtais “Lidl” veikals piedāvā aptuveni 2500 produktus, no kuriem lielākā daļa ir ekskluzīvi “Lidl” privāto zīmolu produkti. Sortimentā pārstāvēti arī Latvijā ražoti produkti dažādās kategorijās. Katrs no šiem produktiem ir izgājis rūpīgu “Lidl” kvalitātes pārbaudi. Uzņēmums plāno attīstīt sadarbību ar tiem vietējiem ražotājiem, kuri veiksmīgi iegūs “Lidl” pieprasītos starptautiskos kvalitātes sertifikātus, lai klientiem garantētu visaugstāko produktu kvalitāti.

Šorīt “Lidl” veikali savas durvis klientiem vēra šādās adresēs:

Pilsēta

Adrese

Rīga

Anniņmuižas bulvāris 77

Rīga

Anniņmuižas iela 8A

Rīga

Augusta Deglava iela 160

Rīga

Dzelzavas iela 75B

Rīga

Lubānas iela 113A

Rīga

Sergeja Eizenšteina iela 81

Liepāja

Ganību iela 182

Ventspils

Kuldīgas iela 90

Tukums

Raudas iela 17A

Jelgava

Rīgas iela 50

Ogre

Kalna prospekts 2A

Valmiera

Stacijas iela 8

Jēkabpils

Ledus iela 5

Rēzekne

Atbrīvošanas aleja 125

Daugavpils

18. Novembra iela 146

“Lidl” aicina ikvienu, apmeklējot veikalus, ievērot visus valstī noteiktos Covid-19 drošības noteikumus. Lai to panāktu, veikti visi Covid-19 drošības pasākumi, padarot “Lidl” veikalus par drošu iepirkšanās vidi. Lai saglabātu sociālo distancēšanos ārpus veikaliem un to iekšienē, saskaņā ar spēkā esošajiem valdības noteikumiem, tajos tiks ierobežots pircēju skaits.

Par "Lidl"

“Lidl”, kā daļa no Nekarzulmas pilsētā (Vācijā) bāzētās “Schwarz Group”, ir viens no lielākajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. Ar vairāk nekā 12 200 veikaliem un 220 loģistikas centriem "Lidl" pašlaik strādā 31 valstī, kā arī ir pārstāvēts Āzijā, nodarbinot ap 376 000 cilvēku. 

SIA “Lidl Latvija” tika izveidots 2018. gada februārī un savu veikalu tīklu Latvijā atvēra 2021.gada 7. oktobrī. Šobrīd “Lidl Latvija” veikalu tīklā ir jau 30 veikali 13 Latvijas pilsētās.

Mediju kontaktiem

Korporatīvās Komunikācijas departaments
pr@lidl.lv

Kategorijas


Padalies tālāk

Skatīt vairāk