“Lidl” piedalīsies Zemes stundā - aicina klientus nesatraukties par samazināto apgaismojumu

Atbalstot Pasaules Dabas fonda iniciatīvu, “Lidl Latvija” 26. martā pievienosies Zemes stundai, no plkst. 20.30 līdz 21.30 visos savos veikalos uz vienu stundu izslēdzot veikalu fasādes reklāmu, uzņēmuma logo un pilonu apgaismojumu. “Lidl” veikalu klienti tiek aicināti nesatraukties par šo ārējā apgaismojuma samazinājumu.

25.03.2022 | Rīga

Krēsla

Elektriskais apgaismojums tiks izslēgts arī “Lidl” Dreiliņu biroja telpās un loģistikas centra stāvlaukumā. Starptautiskās Zemes stundas mērķis ir visā pasaulē rosināt diskusiju un apņemšanos par videi draudzīgākām izvēlēm mūsu ikdienā, par ko iestājas arī “Lidl”.

“Mēs esam vienisprātis, ka atklāta saruna un mazi soļi ir sākums svarīgām pārmaiņām. Tāpēc ticam, ka mūsu īstenotās Zemes stundas aktivitātes veicinās plašāku diskusiju par videi svarīgiem jautājumiem, kā arī rosinās mūsu “Lidl” kolēģus un daudzos veikalu klientus pievērsties videi draudzīgākiem paradumiem,” uzsver “Lidl Latvija” korporatīvās sociālās atbildības vadītāja Antra Birzule.

Zemes stunda aizsākās 2007. gadā, kad Austrālijas pilsētā Sidnejā pirmo reizi simboliski tika izslēgts apgaismojums. Kopš tā laika Zemes stunda ir kļuvusi par vienu no lielākajām vides akcijām pasaulē. Zemes stunda jau 15 gadus iedvesmo cilvēkus, uzņēmumus un nevalstiskās organizācijas 190 valstīs un teritorijās reāli rīkoties, lai novērstu klimata pārmaiņas un dabas daudzveidības samazināšanos.

Mazumtirdzniecības uzņēmums “Lidl”, kā daļa no Nekarzulmā (Vācijā) bāzētās “Schwarz Group”, ir viens no vadošajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. Ar aptuveni 11 900 veikaliem un vairāk nekā 200 loģistikas centriem, "Lidl" pašlaik strādā 31 valstī, kā arī ir pārstāvēts Āzijā.

Kā zemo cenu veikals, “Lidl” koncentrējas uz labākās cenas un kvalitātes attiecības nodrošināšanu saviem klientiem. Vienkāršība un sakārtoti darba procesi izpaužas "Lidl" ikdienas darbā veikalos, reģionālajos loģistikas centros un klientiem sniegtajos pakalpojumos. Nekarzulmā bāzētais “Lidl Stiftung” atbild par standartizēto darba procesu veidošanu un strukturēšanu.

"Lidl" pašlaik strādā vairāk par 360 000 darbinieku. Ikdienas darba dinamisms, spēks, kas ir šī darba rezultāts, un godīga savstarpējā sadarbība ir raksturīga "Lidl" darbam visā pasaulē.

"Lidl" uzņemas atbildību par cilvēkiem, sabiedrību un apkārtējo vidi. Ilgtspēja ir “Lidl” ikdienas darba kvalitātes solījuma rezultāts. Globāli strādājošās “Schwarz Group” apgrozījums 2021. finanšu gadā sasniedza 132,3 miljardus eiro.