“Lidl” atklāj Latvijā pirmās specializētās atpūtas telpas kravu pārvadājumu šoferiem

Rūpējoties par kravu pārvadājumu šoferu labsajūtu un civilizētas atpūtas iespējām, mazumtirgotājs “Lidl Latvija” izbūvējis īpašas atpūtas telpas savu loģistikas partneru darbiniekiem. Tās atrodas uzņēmuma loģistikas centra teritorijā Rīgā, Dzelzavas ielā 131.

28.04.2022 | Riga

Stāvlaukums

Tas ir pirmais šāda veida projekts Latvijā un pilotprojekts arī “Lidl” valstīs, kas jau saņēmis atzinīgus vārdus no loģistikas nozares profesionāļiem.

Kopā ar tālbraucēju šoferu atpūtas telpām izbūvēts arī aptuveni 14 000 kvadrātmetrus liels stāvlaukums kravas automašīnu ērtai novietošanai. Kopējās “Lidl” investīcijas šajā projektā sasniedz gandrīz 2 miljonus eiro.

Latvijā pirmās specializētas atpūtas telpas kravas pārvadājumu šoferiem atklāja Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Uldis Reimanis, klātesot pārstāvjiem no Latvijas Loģistikas asociācijas, Latvijas Nacionālās kravas ekspeditoru un loģistikas asociācijas, asociācijas “Latvijas auto”, SIA “Vikotrans”, Vācijas - Baltijas Tirdzniecības kameras un Latvijas Tirgotāju asociācijas.

“Ar prieku skatos uz šo ēku. Nav noslēpums, ka tālbraucēju šoferiem Latvijā ir problēma, kur nomazgāties, atpūsties un justies aprūpētiem. Tāpēc varu tikai novēlēt, lai šādas modernas atpūtas telpas būtu visiem. Šeit varam ņemt piemēru no “Lidl”. Paldies par šo projektu,” savu atzinību pauda Uldis Reimanis, Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks.

Aivars Gulbis, Latvijas Nacionālās kravas ekspeditoru un loģistikas asociācijas prezidents: “Jāatzīst, man ir balta skaudība, ka šāds projekts ir tapis. Mēs, kā nozares asociācija, jau sen esam ar Satiksmes ministriju par šo tēmu runājuši, bet reāli darbi nebija notikuši. Visi starptautisko pārvadājumu šoferi, ne tikai “Lidl” partneri, ir pelnījuši vietu, kur piemērotos, cienījamos apstākļos pavadīt gaidīšanas laiku.”

“Starptautiskie kravu pārvadājumi ir pieprasīts, smags un atbildīgs darbs. Šoferi mēro garu ceļu cauri visai Eiropai, lai mūsu veikaliem Latvijā un Igaunijā piegādātu svaigus citronus no Itālijas vai sieru no Francijas. Tas  prasa milzīgu koncentrēšanos, stresa noturību un precizitāti. Tādēļ, domājot par mūsu sadarbības partneru darbinieku labbūtību un iespējām atpūsties komfortablā vidē, uzsildīt ēdienu, ieiet dušā un izmazgāt drēbes, esam uzcēluši viņiem ērtas atpūtas telpas,” stāsta Mariss Žigats, “Lidl Latvija” loģistikas departamenta vadītājs.

Atpūtas telpas paredzētas tiem autovadītājiem, kuriem nepieciešams uzturēties loģistikas centra teritorijā, gaidot rindā uz preču izkraušanu vai iekraušanu. Ieeja telpās iespējama tikai ar elektroniski izsniegtu piekļuves kodu. Loģistikas partneru ērtībām ēka ir aprīkota ar sanitārām telpām – dušu un labierīcībām vīriešiem un sievietēm, kā arī veļas mazgāšanas un žāvēšanas telpu. Atpūtas namiņā ir arī trauku mazgājamā mašīna un mikroviļņu krāsnis, pieejams dzeramais ūdens un svaigi augļi kā arī pārtikas automāti, kur iegādāties karstos dzērienus un dažādas uzkodas. Visā ēkā pieejams arī bezmaksas Wi-Fi tīkls.

Projekta ietvaros digitalizētas arī “Lidl” preču loģistikas procedūras – ir uzstādīti pašapkalpošanās reģistrācijas automāti, kurā tālbraucējiem elektroniski reģistrēt un iesniegt kravas dokumentus, kā arī pēc tam attālināti saņemt paziņojumu, ka konkrētajai automašīnai ir jādodas uz savu izkraušanās punktu.

Par "Lidl"

“Lidl”, kā daļa no Nekarzulmas pilsētā (Vācijā) bāzētās “Schwarz Group”, ir viens no lielākajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. Ar vairāk nekā 12 200 veikaliem un 220 loģistikas centriem "Lidl" pašlaik strādā 31 valstī, kā arī ir pārstāvēts Āzijā, nodarbinot ap 376 000 cilvēku. 

SIA “Lidl Latvija” tika izveidots 2018. gada februārī un savu veikalu tīklu Latvijā atvēra 2021.gada 7. oktobrī. Šobrīd “Lidl Latvija” veikalu tīklā ir jau 30 veikali 13 Latvijas pilsētās.

Mediju kontaktiem

Korporatīvās Komunikācijas departaments
pr@lidl.lv

Kategorijas


Padalies tālāk

Skatīt vairāk