“Lidl Latvija” energopārvaldības sistēma saņem ISO 50001:2018 sertifikātu

Visi 20 “Lidl” veikali Latvijā un uzņēmuma loģistikas centrs ir saņēmuši Neatkarīgās Starptautiskās standartizācijas organizācijas (ISO) starptautiski atzīto ISO 50001:2018 sertifikātu par veiksmīgu efektīvas energopārvaldības sistēmas ieviešanu.

13.12.2022 | Rīga

Logo

Starptautisko sertifikātu par veiksmīgu efektīvas energopārvaldības sistēmas ieviešanu “Lidl Latvija” piešķīra starptautiskā tehniskā ekspertu organizācija DEKRA.

Saņemtais sertifikāts apliecina, ka “Lidl” izveidotie energopārvaldības procesi nodrošina visu uzņēmuma enerģijas plūsmu pārredzamību un tādējādi ļauj identificēt potenciālos izmaksu ietaupījumus “Lidl” veikalos, loģistikas centrā un administrācijas ēkā. Tas, savukārt,  ļauj  palielināt ne tikai energoefektivitāti, bet arī rentabilitāti.  

“Mūsu energopārvaldības sistēmas ieviešanas piemēri ir ļoti praktiskas lietas – vispārīga LED apgaismojuma izmantošana veikalos, loģistikas centrā un biroja telpās; viedo apkures, dzesēšanas un ventilācijas tehnoloģiju izmantošana; enerģijas patēriņa analīze; kā arī mūsu darbinieku apmācības par apzinātu un efektīvu enerģijas patēriņu ikdienā,” uzsver “Lidl Latvija” valdes loceklis Arūnas Dzikas.

ISO 50001:2018 sertifikāta saņemšana ir viens no starptautiskajiem “Lidl” mērķiem. Šodien jau vairāk nekā 12 tūkstoši “Lidl” veikalu 31 valstī atbilst starptautiskajā ISO 50001:2018 standartā noteiktajām prasībām, ieviešot, īstenojot un nepārtraukti pilnveidojot vispārējo energopārvaldības sistēmu.

Par "Lidl"

“Lidl”, kā daļa no Nekarzulmas pilsētā (Vācijā) bāzētās “Schwarz Group”, ir viens no lielākajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. Ar vairāk nekā 12 200 veikaliem un 220 loģistikas centriem "Lidl" pašlaik strādā 31 valstī, kā arī ir pārstāvēts Āzijā, nodarbinot ap 376 000 cilvēku. 

SIA “Lidl Latvija” tika izveidots 2018. gada februārī un savu veikalu tīklu Latvijā atvēra 2021.gada 7. oktobrī. Šobrīd “Lidl Latvija” veikalu tīklā ir jau 30 veikali 13 Latvijas pilsētās.

Mediju kontaktiem

Korporatīvās Komunikācijas departaments
pr@lidl.lv

Kategorijas


Padalies tālāk

Skatīt vairāk