“Lidl” pilnībā digitalizējis visas produktu cenu zīmes

Visos divdesmit “Lidl” veikalos Latvijā veiksmīgi pabeigta pāreja uz jaunajām elektroniskajām cenu zīmēm (ECZ). Līdz ar ECZ ieviešanu vecās papīra cenu zīmes “Lidl” veikalos tagad ir pilnībā aizstātas ar digitālām ePapīra cenu zīmēm. Aprēķināts, ka pāreja uz ECZ ļauj “Lidl” ietaupīt vismaz 1,8 miljonus papīra lapu.

08.12.2022 | Rīga

ECZ veikalā

Modernais “Lidl” ECZ sistēmas risinājums dod iespēju visas cenu un produktu informācijas izmaiņas veikt attālināti, automātiski reāllaikā pārsūtot tās uz visiem veikalu plauktiem. “Lidl” veikalu komandas tagad ir atbrīvotas no laikietilpīgā pienākuma veikt nepārtrauktās cenu nomaiņas, un var pilnībā koncentrējoties uz veikala darba pamatprocesiem un lielisku klientu apkalpošanu.

“Lidl” nepārtraukti testē un ievieš dažādas jaunas metodes, lai optimizētu savus ikdienas darba procesus veikalos un padarītu tos vēl efektīvākus. Tas atbilst “Lidl” kā zemo cenu veikala korporatīvajiem principiem, optimizējot savus darba procesus un koncentrējoties uz klientu servisa uzlabošanu.

“Mūsu mērķis ir padarīt darba procesus veikalos vēl efektīvākus. ECZ to nodrošina, jo atbrīvo mūsu kolēģus no cenu izvietošanas pienākumiem, tos pilnībā  automatizējot. Tas jo īpaši attiecas uz tādām produktu grupām kā augļi, dārzeņi un akcijas piedāvājuma preces, kur cenas mainās ļoti bieži. Atteikšanās no papīra cenu zīmēm arī ļaus mums strādāt videi daudz draudzīgākā veidā, ietaupot miljoniem papīra lapu un likvidējot vajadzību pēc ķīmijas pilnās drukāšanas,” uzsver Merilina Retere (Merilyn Retter), “Lidl Latvija” Pārdošanas organizēšanas departamenta vadītāja.

ECZ sistēma ļauj jebkurā laikā attālināti kontrolēt produkta cenu un citu cenas zīmē parādīto informāciju. ECZ parasti tiek norādīta informācija par produkta izcelsmes valsti, produkta vienības cenu kilogramā vai litrā, kā arī citas detaļas par produktu. Tādējādi šī sistēma garantē to, ka cenas dati plauktā atbilst datiem kases aparātā. Tiek nodrošināts, ka dati uz visām cenu zīmēm vienmēr atbildīs POS sistēmu datiem, un klientiem kasē vienmēr tiks parādīta pareizā cena.

ECZ garantēti darbosies pat tad, ja notiks neplānots strāvas padeves pārtraukums, jo tās tiek darbinātas ar baterijām, kas kalpos vairākus gadus neatkarīgi no tā, cik aktīvi tās tiek izmantotas veikalā. Savu laiku nokalpojušās ECZ tiks savāktas un nosūtītas atpakaļ ražotājam to drošai un atbildīgai pārstrādei.

Par "Lidl"

“Lidl”, kā daļa no Nekarzulmas pilsētā (Vācijā) bāzētās “Schwarz Group”, ir viens no lielākajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. Ar vairāk nekā 12 200 veikaliem un 220 loģistikas centriem "Lidl" pašlaik strādā 31 valstī, kā arī ir pārstāvēts Āzijā, nodarbinot ap 376 000 cilvēku. 

SIA “Lidl Latvija” tika izveidots 2018. gada februārī un savu veikalu tīklu Latvijā atvēra 2021.gada 7. oktobrī. Šobrīd “Lidl Latvija” veikalu tīklā ir jau 30 veikali 13 Latvijas pilsētās.

Mediju kontaktiem

Korporatīvās Komunikācijas departaments
pr@lidl.lv

Kategorijas


Padalies tālāk

Skatīt vairāk