“Lidl Latvija” apgrozījums pārsniedzis 101 miljonu eiro

2021. finanšu gadā, kas iezīmēja pirmo 18 “Lidl” veikalu atvēršanu Latvijā, uzņēmuma apgrozījums pārsniedzis 101 miljonus eiro, demonstrējot spēcīgu pirmo piecu aktīvās darbības mēnešu rezultātus. “Lidl” ir sevi pieteicis kā strauji augošs mazumtirdzniecības tīkls ar jaunu produktu klāstu, kas vietējā tirgū tika uztverts ar lielu interesi.

17.06.2022 | Rīga

Logo

Finanšu gadā, kas ilga no 2021. gada marta līdz 2022. gada februārim, uzņēmums sasniedza savu galveno biznesa mērķi - 2021. gada 7. oktobrī atvēra pirmos 15 veikalus visā Latvijā.

“Lidl” ieguldīja ievērojamus līdzekļus jaunu darbinieku atlasē un apmācībā uzņēmuma loģistikas centram Rīgā un veikaliem visā Latvijā. Vidējais darbinieku skaits finanšu gada laikā pieauga no nedaudz virs 700 līdz gandrīz 1800 cilvēkiem. 2021. finanšu gadā “Lidl Latvija” valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas Latvijas budžetā sasniedza 6 miljonus eiro. “Lidl Latvija” arī saņēma CV.lv apbalvojumu kā viens no TOP darba devējiem Latvijā.

“Neskatoties uz 2021. gada globālajiem izaicinājumiem, varam teikt, ka mums bija lielisks sākums Latvijā. Mēs sākām ar 15 veikaliem un esam šo skaitli palielinājuši jau līdz 19. Iepriekšējā finanšu gada dati apstiprina “Lidl” komandas profesionālismu.  Šajā finanšu gadā mēs koncentrēsimies uz tālāku veikalu tīkla un produktu klāsta attīstību, un klientu apkalpošanu visā Latvijā. Kā nozīmīgu soli es gribētu izcelt arī sadarbības paplašināšanu ar vietējiem ražotājiem. Šobrīd mūsu veikalos ir pieejami gandrīz 100 vietējās izcelsmes produkti,” uzsver “Lidl Latvija” valdes priekšsēdētājs Jākobs Jozefsons.

Ņemot vērā lielo investīciju apjomu, kā arī to, ka “Lidl” veikali tika atvērti 2021. gada oktobrī, kam uzreiz sekoja dažādi Covid-19 ierobežojumi, mazumtirgotāja finanšu gads tika noslēgts ar nedaudz vairāk kā 53 miljonus eiro lieliem zaudējumiem.

Kā ziņots iepriekš, Latvijas tirgus atvēršanā “Lidl Latvija” ieguldīja vairāk nekā 200 miljonus eiro. Investīcijas turpinājās arī 2021. gadā, kad jaunas investīcijas ilgtermiņa aktīvos sasniedza 43 miljonus eiro. “Lidl Latvija” turpina attīstīt savu veikalu tīklu - šobrīd celtniecības stadijā jau ir vairāki veikali Liepājā, Salaspilī un Rīgā.

2021. gadā “Lidl Latvija” kvalificējās starptautiskajam WWF “Zaļā biroja” sertifikātam un bija pirmais mazumtirdzniecības uzņēmums Latvijā, kas saņēma šo sertifikātu. Uzņēmuma veikali, birojs un loģistikas centrs izmanto vienīgi 100% Latvijā ražoto “zaļo” elektrību no atjaunojamiem resursiem, tā demonstrējot “Lidl” ilgtspējīgo pieeju uzņēmējdarbībai.

Par "Lidl"

“Lidl”, kā daļa no Nekarzulmas pilsētā (Vācijā) bāzētās “Schwarz Group”, ir viens no lielākajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. Ar vairāk nekā 12 200 veikaliem un 220 loģistikas centriem "Lidl" pašlaik strādā 31 valstī, kā arī ir pārstāvēts Āzijā, nodarbinot ap 376 000 cilvēku. 

SIA “Lidl Latvija” tika izveidots 2018. gada februārī un savu veikalu tīklu Latvijā atvēra 2021.gada 7. oktobrī. Šobrīd “Lidl Latvija” veikalu tīklā ir jau 30 veikali 13 Latvijas pilsētās.

Mediju kontaktiem

Korporatīvās Komunikācijas departaments
pr@lidl.lv

Kategorijas


Padalies tālāk

Skatīt vairāk