“Lidl Latvija” vienīgais nozarē atkārtoti ieguvis “Zaļā biroja” apliecinājumu

“Lidl Latvija” 2023. gadā ir atkārtoti izpildījis Pasaules Dabas Fonda programmas “Zaļais birojs” prasības un saņēmis apliecinājumu, kas apstiprina uzņēmuma Rīgas biroja ilgtspēju un uzņēmuma veiktos pasākumus, lai mazinātu tā ietekmi uz apkārtējo vidi.

26.10.2023 | Rīga

wwf zaļais birojs

“Lidl Latvija” joprojām ir pirmais un vienīgais mazumtirdzniecības nozares uzņēmums valstī, kura darbinieki strādā “Zaļā biroja” apliecinātās darba telpās.

“Zaļais birojs” ir Pasaules Dabas Fonda (PDF) programma, kas izveidota ar mērķi palīdzēt birojiem ieviest efektīvus un konkrētus pasākumus, lai mazinātu to ietekmi uz vidi. Šo starptautisko sertifikātu “Lidl Latvija” saņem jau trešo gadu pēc kārtas, atkārtoti izturot visaptverošu “Lidl” politiku un biroja reālā darba organizācijas pārbaudi. “Zaļā biroja” sertifikācija apliecina arī to, ka “Lidl Latvija” turpinās atbalstīt “zaļos” projektus un iesaistīties praktiskā vides pārvaldības sistēmā.

“Zaļā biroja” programmā ir ietvertas 7 jomas, kurās organizācijas birojam var būt vislielākā ietekme uz vidi un kuras izvērtē PDF audits – pārvaldība, komunikācija un darbinieku iesaiste, enerģijas un ūdens patēriņš, iepirkumi, atkritumi un to apsaimniekošana, transports un pārvietošanās, pārtika.

““Lidl Latvija” dalība šajā programmā ir lielisks piemērs, kā lieli uzņēmumi ar sarežģītu loģistikas shēmu un stingrām iekšējām prasībām var veiksmīgi integrēt vides pārvaldību savā darbā. “Lidl” ne tikai izpilda programmas kritērijus, bet mērķtiecīgi attīsta lielākas vides uzlabošanas un dabas aizsardzības iniciatīvas ilgtermiņā. Šis uzņēmums zina, ka dabas daudzveidība ir ļoti nozīmīga biznesiem, un rīkojas, lai to atbalstītu,” saka PDF “Zaļā biroja” programmas vadītāja Madara Merle.

“Mēs varbūt ikdienā tā īsti pat neapzināmies, bet uzņēmumu biroji rada nopietnu ekoloģiskās pēdas nospiedumu. “Zaļā biroja” prasības liek uz to paskatīties padziļināti un datos balstīti. Saprotot šo ietekmi, mēs veicam ļoti konkrētus pasākumus tās mazināšanai. “Lidl” galvenais sasniegums ir tas, ka zaļā domāšana ir nevis uzņēmuma formāla politika, bet to ikdienā birojā īsteno katrs kolēģis – mēs taupām elektrību, ūdeni un citus resursus, t.sk. papīru. Mēs šķirojam un maksimāli samazinām biroja darba ikdienā radītos atkritumus. Kolēģu komandas iesaiste dažādās vides aktivitātēs arī veicina padziļinātas izpratnes veidošanu par cilvēka darbības negatīvo ietekmi,” stāsta Antra Birzule, “Lidl Latvija” Korporatīvās sociālās atbildības vadītāja.

Svarīga loma “Lidl Latvija” Rīgas biroja darbībā ir arī loģistikas centram, jo tie atrodas vienā ēkā. Jau loģistikas centra plānošanas un būvniecības laikā “Lidl” pievērsa uzmanību ilgtspējai, ieviešot starptautiskā “EDGE” būvniecības sertifikāta prasības – tika ievēroti videi draudzīgi būvniecības standarti, izmantoti ilgtspējīgi būvmateriāli un ievesta virkne inovāciju. Loģistikas centra darbību raksturo energoefektīvi risinājumi – LED apgaismojums, siltuma atgūšana no saldētavās izmantotā gaisa u.c. risinājumi, kas ir būtiski priekšnosacījumi, lai ēkā varētu ieviest “Zaļo biroju”.

Par “Zaļo biroju”

PDF “Zaļais birojs” ir praktiska vides pārvaldības sistēma birojiem, ar kuras palīdzību uzņēmumi var ietaupīt līdzekļus, samazināt ekoloģiskās pēdas nospiedumu un siltumnīcefekta gāzu emisijas, kā arī attīstīt uzņēmuma korporatīvo sociālo atbildību. Šobrīd “Zaļā biroja” programmai pasaulē ir pievienojušies vairāk nekā 200 uzņēmumi un organizācijas. Programma tiek veiksmīgi īstenota vairāk nekā 500 birojos, iesaistot vairāk nekā 67 000 darbinieku.

“Zaļā biroja” programma ir izstrādāta Somijā un tiek īstenota vēl 5 valstīs, gūstot arvien plašāku atzinību no uzņēmumiem. Vairāk: https://lv-pdf.panda.org/iesaisties/zalais_birojs/

Par "Lidl"

“Lidl”, kā daļa no Nekarzulmas pilsētā (Vācijā) bāzētās “Schwarz Group”, ir viens no lielākajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. Ar vairāk nekā 12 200 veikaliem un 220 loģistikas centriem "Lidl" pašlaik strādā 31 valstī, kā arī ir pārstāvēts Āzijā, nodarbinot ap 376 000 cilvēku. 

SIA “Lidl Latvija” tika izveidots 2018. gada februārī un savu veikalu tīklu Latvijā atvēra 2021.gada 7. oktobrī. Šobrīd “Lidl Latvija” veikalu tīklā ir jau 30 veikali 13 Latvijas pilsētās.

Mediju kontaktiem

Korporatīvās Komunikācijas departaments
pr@lidl.lv

Kategorijas


Padalies tālāk

Skatīt vairāk