"Lidl Latvija" saņem ilgtspējīgas pārvaldības balvu

“Ilgtspējīgas pārvaldības balvas 2023” pasniegšanas ceremonijā "Lidl Latvija" ieguva balvu nominācijā “Dažādība un vienlīdzīgas iespējas”.

06.12.2023 | Rīga

Balvas

“Mēs vēlamies kļūt par pirmo izvēli it visā. Ne tikai par pirmo izvēli, mūsu klientiem ikdienas pirkumu veikšanā, bet arī par pirmo izvēli darba meklētājiem. Mēs, kā darba devējs, esam atvērti jebkura vecuma, dzimuma, etniskās izcelsmes, seksuālās orientācijas un citu grupu pārstāvjiem. Mūsu visus vieno vēlme būt labākajiem visā, ko darām. Un, lai to sasniegtu, mums ir jābūt atvērtiem dažādībai, atļaujot uzplaukt ikviena talantiem un prasmēm,” balvu saņemot teica Arūnas Dzikas, "Lidl Latvija" valdes loceklis.

Saņemtā balva ir augsta atzinība un vēl viens apliecinājums tam, ka galvenās "Lidl" vērtības – dažādība, vienlīdzība un iekļaušana jeb DEI (Diversity, Equity, Inclusion) – atspoguļojas mūsu darbos.

“Gada pēdējais mēnesis ir atnācis ar priecīgām ziņām – esam saņēmuši vēl vienu atzinību mūsu darba kultūras novērtējumam. Esam uzlabojuši savu darba vidi kā ilgtspējīgas pārvaldības modeli, kurā vienlīdzība, dažādība, iekļaušana un jebkāda veida diskriminācijas novēršana ir mūsu galvenās vērtības attiecībā uz mūsu darbiniekiem, ieinteresētajām pusēm un klientiem. "Lidl" vēl ir jauns uzņēmums Latvijā, tādēļ mēs daudz strādājam, lai veicinātu pozitīvas pārmaiņas. Saņemtā Ilgtspējīgas pārvaldības balva mums ir ļoti liels pagodinājums, kas atzinīgi novērtē pēdējo divu gadu laikā paveikto,” saka "Lidl Latvija" valdes locekle un Personāla departamenta vadītāja Līna Kipasto.

Korporatīvās pārvaldības konsultatīvā padomes organizētās “Latvijas Ilgtspējīgas pārvaldības balvas” pasniegšanas mērķis ir stiprināt Latvijas uzņēmumu ilgtspēju un veicināt uzņēmumu darbības efektivitāti un ilgtermiņa vērtības pieaugumu, kā arī sniegt publisku pozitīvu novērtējumu uzņēmumiem ar ilgtspējīgu pārvaldības modeli.

Šogad balva tika pasniegta 4 nominācijās:

  1. Dažādība un vienlīdzīgas iespējas, ko ieguva Lidl Latvija,
  2. Padomes stratēģiskā iesaiste,
  3. Iesaistīto pušu vadības praktiķis,
  4. Atbildīga sadarbība ar partneriem.

Nominācijā Dažādība un vienlīdzīgas iespējas tika vērtēti uzņēmumi, kuros tiek ievēroti dažādības principi, kā arī tiek nodrošinātas vienlīdzīgas iespējas uzņēmuma ieinteresētajām pusēm.

Par "Lidl"

“Lidl”, kā daļa no Nekarzulmas pilsētā (Vācijā) bāzētās “Schwarz Group”, ir viens no lielākajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. Ar vairāk nekā 12 200 veikaliem un 220 loģistikas centriem "Lidl" pašlaik strādā 31 valstī, kā arī ir pārstāvēts Āzijā, nodarbinot ap 376 000 cilvēku. 

SIA “Lidl Latvija” tika izveidots 2018. gada februārī un savu veikalu tīklu Latvijā atvēra 2021.gada 7. oktobrī. Šobrīd “Lidl Latvija” veikalu tīklā ir jau 30 veikali 13 Latvijas pilsētās.

Mediju kontaktiem

Korporatīvās Komunikācijas departaments
pr@lidl.lv

Kategorijas


Padalies tālāk

Skatīt vairāk