"Lidl Latvija" iegūst Dažādībai atvērta darba devēja statusu

"Lidl Latvija" saņēmis Dažādībai atvērta darba devēja novērtējuma sudraba statusu par veiksmīgo dažādības politikas īstenošanu un aktīvu darbinieku iesaisti iekļaujošas darba vides veicināšanā.

30.11.2023 | Rīga

SIF diplomi

"Lidl" ir viens no četriem uzņēmumiem Latvijā, kas ir saņēmis īpašo atzinību par mērķtiecīgu virzību dažādības un iekļaušanas principu ieviešanā.

“Atzinības, ko esam saņēmuši no Sabiedrības Integrācijas fonda, ir pierādījums tam, ka esam uz pareizā ceļa, lai mūsu komandā stiprinātu tādas vērtības kā uzticība, dažādība un iekļaušana. Vienlaikus tas ir arī signāls arī mūsu klientiem, ieinteresētajām pusēm un potenciālajiem darbiniekiem, ka mēs mērķtiecīgi strādājam, lai "Lidl Latvija" ieviestu, koptu un atbalstītu iekļaujošu kultūru. Speram soli pretī tam, lai "Lidl Latvija" kā darba devējs kļūtu par pirmo izvēli dažādām cilvēku grupām,” saka "Lidl Latvija" valdes locekle un Personāla departamenta vadītāja Līna Kipasto.

Kā starptautisks mazumtirdzniecības uzņēmums "Lidl" apzinās savu atbildību pret darbiniekiem, klientiem, biznesa partneriem un sabiedrību kopumā.

DEI jeb Diversity, Equity, Inclusion (no angļu valodas: dažādība, vienlīdzība, iekļaušana) ir galvenās "Lidl" vērtības un prioritātes, ko īstenojam un kam pievēršam uzmanību ne tikai darbinieku komandā, bet arī pieprasām to no mūsu biznesa partneriem. Katrs no mums ir atbildīgs par godīgu un atklātu darba vidi, kuras pamatā ir uzticēšanās.

Mēs novērtējam savu darbinieku dažādību un nepieļaujam nevienlīdzīgu attieksmi dzimuma, etniskās izcelsmes, invaliditātes, seksuālās orientācijas, reliģiskās piederības, politiskās pārliecības vai jebkāda cita statusa dēļ!

Darba devēju kustības Dažādībā ir spēks, ko organizē Sabiedrības Integrācijas fonds, mērķis ir veicināt toleranci pret dažādību Latvijas uzņēmumos, organizācijās, institūcijās un darba tirgū kopumā, kā arī veidot Latvijas iedzīvotājos izpratni par dažādības jēdzienu un dalīties ar labās prakses piemēriem.

Saņemtās atzinības apliecina, ka mūsu atvērtību dažādībai un atbalstu iekļaujošai videi pamana un novērtē arī citi.

“Lidl”, kā daļa no Nekarzulmas pilsētā (Vācijā) bāzētās “Schwarz Group”, ir viens no lielākajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. Ar vairāk nekā 12 200 veikaliem un 220 loģistikas centriem "Lidl" pašlaik strādā 31 valstī, kā arī ir pārstāvēts Āzijā, nodarbinot ap 376 000 cilvēku.

SIA “Lidl Latvija” tika izveidots 2018. gada februārī un savu veikalu tīklu Latvijā atvēra 2021.gada 7. oktobrī. Šobrīd “Lidl Latvija” veikalu tīklā ir jau 30 veikali 13 Latvijas pilsētās.

Padalies tālāk

Skatīt vairāk