Labdarības jenotiņš palīdzēs pildīt Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas “Drosmes kasti”

“Lidl” klienti šajā Ziemassvētku gaidīšanas laikā var iesaistīties Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) “Drosmes kastes” programmā, iegādājoties šī gada īpašo labdarības talismanu – mīksto jenotiņa rotaļlietu.

24.11.2023 | Rīga

drosmes kaste

Simbolizējot to, ka ar mazām lietām mēs varam mainīt daudz ko, 2 eiro no katras nopirktās rotaļlietas tiks ziedoti Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) “Drosmes kastes” programmai,  kuru jau vairākus gadus Latvijā īsteno Bērnu slimnīcas fonds (BSF). “Drosmes kastēs” Bērnu slimnīcas mazie pacienti atrod rotaļlietas, kas tiem dod papildu drosmi varonīgi izturēt viņuprāt nedaudz biedējošās medicīniskās procedūras. 

Šogad visā Eiropā “Lidl” Ziemassvētku klipa galvenais varonis ir jenotiņš, kurš atgriež Ziemassvētku prieku un nozudušo rotaļlietu mazam zēnam. Sirsnīgajā reklāmas sižetā drosmīgais jenots pierāda, ka pat maziem labsirdības žestiem ir liela nozīme, lai palīdzētu radīt lielo Ziemassvētku brīnuma sajūtu mums visiem.

“Ikvienam bērnam nokļūšana slimnīcā ir liels pārdzīvojums, tāpēc rūpējamies, lai ik uz soļa bērns un arī viņa vecāki slimnīcā justos pēc iespējas labāk. Bez cilvēku atbalsta un iesaistes tas nebūtu paveicams, jo, ja mājas apstākļos bērns var gadiem ilgi rotaļāties ar vienu mantiņu vai lietot vienu krēslu, tad slimnīcā, kur ikdienā palīdzību saņem simtiem bērnu, lietas ātri vien nolietojas un arī “Drosmes kastes” kļūst tukšas. Tamdēļ nepieciešama daudzu labu cilvēku iesaistīšanās, lai Bērnu slimnīca ikdienā varētu būt ne tikai medicīniska, bet arī sirsnīga un bērniem draudzīga vieta,” sabiedrības un uzņēmumu iesaistes lomu bērnu veselības aprūpē atzīmē Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

“Ziemassvētku gaidīšanas laikā nav nekā maģiskāka par to prieku, kas redzams bērna acīs, dāvaniņu saņemot. Un ir tik sāpīgi iedomāties, ka daudziem bērniņiem šajā laikā jāsaskaras ar biedējošām medicīniskām procedūrām. Tāpēc mēs visi kopā varam veikt šo nelielo žestu – iegādāties šo rotaļlietu, lai palīdzētu BKUS mazajiem pacientiem drosmīgāk pārvarēt savas bailes un ātrāk tapt veselākiem,” saka “Lidl Latvija” Korporatīvās sociālās atbildības vadītāja Antra Birzule.  

Par “Drosmes kastēm”

Rūpējoties par savu mazo pacientu labbūtību, “Drosmes kastu” saturu sarūpē un papildina Bērnu slimnīcas fonds. To saturs palīdz bērniem saņemt drosmi un piekrist kādai nepatīkamai, bailīgai un visādi citādi stresu radošai manipulācijai Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā.

Ārsti aicina mazo pacientu aplūkot “Drosmes kastes” saturu un izvēlēties sev kādu mantiņu, ko viņš saņems pēc manipulācijas veikšanas. Tās var būt asinsanalīzes vai punkcija, sonogrāfija vai rentgens u.tml. Tādējādi šīs “Drosmes kastes” veicina un atvieglo sadarbību ar mazo pacientu, palīdzot mazināt satraukumu un bailes.

Par Drosmes kastes nozīmi sadarbībā ar mazajiem pacientiem savu viedokli pauž Bērnu slimnīcas Neatliekamās medicīniskās un observācijas nodaļas virsārste Zanda Pučuka: “Bērni un viņu ģimenes, saskaroties ar slimnīcas vidi un gaidāmajām procedūrām, nereti jūtas nemierīgi, pat ja gaidāmā medicīniskā manipulācija ir neliela un nesāpīga. Satraukums var būt tik spēcīgs, ka šķiet neiespējami pārliecināt bērnu veikt procedūru – tas vēl vairāk pastiprina viņa bailes un rada bezspēcības sajūtu arī tuviniekiem. Šajā situācijā "Drosmes kaste" kļūst par neaizstājamu palīgu. Tās izmantošana - piedāvājot bērnam izvēlēties nelielu rotaļlietu pirms vai pēc procedūras - novērš uzmanību no potenciālā diskomforta un sāpēm. Tā rezultātā stress mazinās, un bērns sāk asociēt slimnīcu ar vidi, no kuras nav jābaidās.”

Par BSF un BKUS

Latvijā ir tikai viena daudzprofilu ārstniecības iestāde bērniem - Bērnu slimnīca, kur nokļūst bērni ar ļoti nopietnām veselības problēmām. Medicīnisko palīdzību stacionārā ik gadu saņem ap 15 000 pacientu, savukārt Poliklīnikā tiek nodrošinātas vairāk nekā 300 000 ambulatorās vizītes. Bērnu slimnīcas fonds atbalsta gan Bērnu slimnīcas attīstību, gan bērnus un viņu ģimenes, piesaistot sabiedrības un uzņēmumu ziedojumus.

Par "Lidl"

“Lidl”, kā daļa no Nekarzulmas pilsētā (Vācijā) bāzētās “Schwarz Group”, ir viens no lielākajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. Ar vairāk nekā 12 200 veikaliem un 220 loģistikas centriem "Lidl" pašlaik strādā 31 valstī, kā arī ir pārstāvēts Āzijā, nodarbinot ap 376 000 cilvēku. 

SIA “Lidl Latvija” tika izveidots 2018. gada februārī un savu veikalu tīklu Latvijā atvēra 2021.gada 7. oktobrī. Šobrīd “Lidl Latvija” veikalu tīklā ir jau 30 veikali 13 Latvijas pilsētās.

Mediju kontaktiem

Korporatīvās Komunikācijas departaments
pr@lidl.lv

Kategorijas


Padalies tālāk

Papildmateriāli
Skatīt vairāk