“Lidl” klienti labdarībai ziedojuši 240 000 taras depozīta vienību jeb 24 000 eiro

Gada laikā, kopš sadarbībā ar Latvijas Samariešu apvienību (LSA) “Lidl” veikalu taromātos sākās valstī pirmais taras depozīta ziedošanas projekts, Latvijas iedzīvotāji tam ir saziedojuši 24 000 eiro, kas ir līdzvērtīgi 240 000 taras vienībām. Ziedotie līdzekļi tiek izmantoti LSA projektā “Vecums nav vientulība”, lai sniegtu atbalstu vairāk nekā 670 vientuļiem un aprūpējamiem senioriem dažādos Latvijas reģionos.

29.09.2023 | Rīga

Taromāti

“Lidl” bija pirmais mazumtirgotājs Latvijā, kurš ieviesa šādu ziedošanas iespēju taromātos pēc depozīta sistēmas izveidošanas Latvijā. Saziedoto līdzekļu izmantošana notiek pēc reģionālā principa, kas dod iespēju samariešiem atbalstīt vientuļos cilvēkus arī reģionos. Tādējādi šis ir viens no apjomīgākajiem atbalsta projektiem Latvijā, kas ir vērsts tieši uz senioru auditoriju.

“Vairāk nekā 600 priecīgāki sirmgalvji – tik daudziem cilvēkiem mēs visi kopā sniedzām ne tikai praktisku atbalstu, bet arī sajūtu, ka viņi nav aizmirsti. Labdarības projekta “Vecums nav vientulība” viens no mērķiem ir mazināt senioru sociālo atstumtību, un es ticu, ka ziedošanas iespēja “Lidl” taromātos gada laikā ir ne vien pievērsusi sabiedrības uzmanību šai skaudrajai situācijai, bet arī audzējusi empātiju pret mūsu vecākiem un vecvecākiem. Sakām lielu paldies “Lidl Latvija” par ziedojuma mērķa izvēli un visiem, visiem, kas ziedo!” saka Andris Bērziņš, Latvijas Samariešu apvienības vadītājs.

“Pirms gada, uzsākot šo ziedošanas projektu, mēs analizējām un domājām - kam novirzīt saņemtos līdzekļus? Un sapratām, ka mūsu seniori ir tā auditorija, kuriem nereti tiek vismazāk atbalsta, lai arī tā ir liela sabiedrības daļa un, diemžēl, ne tā pārtikušākā. Tādēļ mēs ļoti priecājamies par ziedotāju atsaucību šajos augstās inflācijas apstākļos, jo visiem kopā mums ir izdevies gada laikā savākt 24 tūkstošus eiro, kas izmantoti vientuļo un aprūpējamu sirmgalvju ikdienas vajadzībām, aprūpes mobilajai stacijai un arī kādam prieciņam”, saka “Lidl Latvija” Korporatīvās komunikācijas vadītāja Dana Hasana. Uzņēmuma pārstāve uzsver, ka projekts “Vecums nav vientulība” turpināsies un līdz ar jaunu “Lidl” veikalu atvēršanu ziedošanas iespējas vientuļo senioru vajadzībām kļūs vēl vairāk. 

Par projektu “Vecums nav vientulība”

Ziedojumi ar LSA starpniecību ir pārvērsti par maznodrošinātiem, vientuļiem senioriem nepieciešamām precēm visā Latvijā. Lai nodrošinātu cilvēka dzīves cienīgus apstākļus, LSA par ziedojumu naudu senioriem nogādā higiēnas preces (šampūni, krēmi/balzāmi rokām/kājām, nagu vīlītes, šķērītes, vate), mājsaimniecības preces (trauku mazgāšanas līdzekļi un sūkļi, veļas pulveri, stikla tīrīšanas līdzekļi, katli, tējkannas, maisiņi produktu saldēšanai), mājas un tekstila preces (dvieļi, palagi, spaiņi), kā arī pārtikas preces, ko seniori ikdienā nevar atļauties (tēja, kafija, zupas, eļļa, buljoni, zivju un gaļas konservi, cepumi, sula, desiņas, džems, siers, šokolāde u.c.).

Nodotās taras līdzekļu ziedošanas iespēja taromātos Latvijā pirmo reizi tika ieviesta pirms gada – 2022. gada 15. septembrī, kad “Lidl” uzsāka sadarbību ar LSA. Projekta nosacījumi paredz, ka ziedotā nauda tiek izlietota tieši tā reģiona senioru atbalstam, kurā ir veikts taras depozīta ziedojums. Palielinoties ziedotāju aktivitātei, parādās iespējas iegādāties ne tikai sadzīves preces, bet arī daudziem senioriem tik vajadzīgos palīglīdzekļus, piemēram, staigāšanas rāmjus, kruķus. Tāpat arī tiek plānotas nelielas socializēšanās aktivitātes, lai tiešā veidā kliedētu veco cilvēku vientulību un sociālo atstumtību.

Par Latvijas Samariešu apvienību

LSA ir viena no lielākajām nevalstiskajām organizācijām Latvijā ar vairāk nekā 1000 algotiem darbiniekiem un vairāk nekā 300 brīvprātīgajiem. LSA ir sertificēta kā daudzu sociālo pakalpojumu sniedzējs, ārstniecības un izglītības iestāde. LSA piedāvā daudzus sociālos, medicīniskus un apmācības pakalpojumus. Vairāk: www.samariesi.lv

Par "Lidl"

“Lidl”, kā daļa no Nekarzulmas pilsētā (Vācijā) bāzētās “Schwarz Group”, ir viens no lielākajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. Ar vairāk nekā 12 200 veikaliem un 220 loģistikas centriem "Lidl" pašlaik strādā 31 valstī, kā arī ir pārstāvēts Āzijā, nodarbinot ap 376 000 cilvēku. 

SIA “Lidl Latvija” tika izveidots 2018. gada februārī un savu veikalu tīklu Latvijā atvēra 2021.gada 7. oktobrī. Šobrīd “Lidl Latvija” veikalu tīklā ir jau 30 veikali 13 Latvijas pilsētās.

Mediju kontaktiem

Korporatīvās Komunikācijas departaments
pr@lidl.lv

Kategorijas


Padalies tālāk

Skatīt vairāk