“Lidl Latvija” sāk izmantot 100% “zaļo” elektrību

Mazumtirdzniecības uzņēmums “Lidl Latvija” ir noslēdzis atjaunojamās elektroenerģijas piegādes līgumu ar AS “Latvenergo”.

15.10.2020 | Rīga

Lidl Logo

Ar mērķi samazināt uzņēmuma oglekļa pēdas nospiedumu vietējā un starptautiskā mērogā, visos “Lidl Latvija” veikalos, loģistikas centrā un birojā izmantos vienīgi 100% “zaļo” elektrību. Papildus, “Lidl Latvija” no “Latvenergo” ir saņēmis “Powered by Green” sertifikātu, kas apstiprina iegādātās elektrības izcelsmi.

Izdarot izvēli par labu atjaunojamajiem resursiem, “Lidl Latvija” apliecina savu gatavību īstenot klimata aizsardzības projektus. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Jākobs Jozefsons iezīmē uzņēmuma ilgtspējas prioritātes: “Kā mazumtirgotājs, mēs nopietni uztveram atbildību par klimata pārmaiņām, un viens no mūsu mērķiem ir cik vien iespējams samazināt emisijas. Mēs, “Lidl”, dodam priekšroku ātri ieviešamiem risinājumiem ar būtisku pozitīvu ietekmi – kā, piemēram, pieņemot lēmumu izmantot tikai “zaļo” elektrību. Latviju uzskata par vienu no zaļākajām valstīm pasaulē, un man ir prieks, ka savā darbā izmantosim Latvijas varenā dabas resursa – Daugavas – hidroelektrostaciju radīto elektrību.” 

Kā daļa no globālās “Schwarz” mazumtirdzniecības grupas, “Lidl Latvija” pievienojoties arī starptautiskajai “Science Based Targets” iniciatīvai, apņemoties sekot zinātniski formulētiem un pamatotiem klimata mērķiem un aktīvi īstenojot efektīvus klimata aizsardzības projektus.

Par sadarbību atzinību pauž arī AS “Latvenergo” Korporatīvo klientu vadītājs Didzis Zālītis: “Ilgtspēja un atbildība pret vidi ir “Latvenergo” būtība. Lielāko daļu elektroenerģijas mēs saražojam no atjaunīgajiem resursiem Daugavas HES kaskādē. Tāpēc esam gandarīti, ka tādi uzņēmumi, kā “Lidl”, kļūst arvien ambiciozāki savos zaļajos mērķos, lietojot zaļo elektrību ne tikai daļēji, bet 100% apmērā. Mūsu zaļās elektrības produkts “Powered by Green” ir sertificēts, un tas nozīmē, ka mēs varam izsekot katras patērētās kilovatstundas izcelsmei. Eiropas Savienības valstis ir apņēmušās īstenot “Zaļo kursu” – iniciatīvu, kurai pievienoties aicināts ikviens, lai mērķtiecīgi rīkotos klimata labā. Tātad arī katrs “Lidl” klients varēs justies, ka ir pievienojies “Zaļajam kursam” un izdarījis atbildīgu izvēli.”

Par "Lidl"

“Lidl”, kā daļa no Nekarzulmas pilsētā (Vācijā) bāzētās “Schwarz Group”, ir viens no lielākajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. Ar vairāk nekā 12 200 veikaliem un 220 loģistikas centriem "Lidl" pašlaik strādā 31 valstī, kā arī ir pārstāvēts Āzijā, nodarbinot ap 376 000 cilvēku. 

SIA “Lidl Latvija” tika izveidots 2018. gada februārī un savu veikalu tīklu Latvijā atvēra 2021.gada 7. oktobrī. Šobrīd “Lidl Latvija” veikalu tīklā ir jau 30 veikali 13 Latvijas pilsētās.

Mediju kontaktiem

Korporatīvās Komunikācijas departaments
pr@lidl.lv

Kategorijas


Padalies tālāk

Skatīt vairāk