Ekspluatācijā nodod "Lidl" loģistikas centra ēku Dreiliņos

Būvniecībā ieguldīti vairāk nekā 55 miljoni eiro

20.07.2020 | Rīga
No kreisās “Lidl Latvija” valdes loceklis Arūnas Dzikas, “Lidl Latvija” valdes priekšsēdētājs Jākobs Jozefsons un būvkompānijas “Merks” valdes loceklis un celtniecības direktors Andris Bišmeistars. Foto: Jānis Saliņš

“Lidl Latvija” un būvfirma “Merks” oficiāli paziņo par būvniecības darbu noslēgumu “Lidl” loģistikas centrā Rīgā, Dreiliņos, un objekta nodošanu ekspluatācijā. Jaunuzceltais 51 tūkstošu kvadrātmetru lielais loģistikas centrs Rīgā, Dzelzavas ielā 131 nodrošinās “Lidl” veikalu darbību  Latvijā un Igaunijā. Tajā atradīsies arī uzņēmuma galvenais birojs.

Svinīgā loģistikas centra atklāšana ir paredzēta vēlāk – informē uzņēmums. Šobrīd, līdz ar nodošanu ekspluatācijā, uzsāksies telpu iekārtošana turpmākās darbības nodrošināšanai. “Lidl” loģistikas centra būvniecībā ieguldīti vairāk nekā 55 miljoni eiro, kas ir mazumtirdzniecības veikalu ķēdes līdz šim vērienīgākā investīcija Latvijā.

“Lidl Latvija” un “Lidl Eesti” valdes priekšsēdētājs Jākobs Jozefsons (Jakob Josefsson) norāda, ka jaunuzceltais loģistikas centrs Dreiliņos nodrošinās “Lidl” veikalu darbību Latvijā un Igaunijā: “Būvniecība ir pabeigta un nākamais solis ir moderna aprīkojuma uzstādīšana, kas mums palīdzēs nodrošināt visaugstāko ienākošo preču kvalitāti, kā arī savlaicīgu to piegādi veikaliem”.

“Mums ir gods sadarboties ar “Lidl” un esam gandarīti par uzbūvēto loģistikas centru, kas ir viens no modernākajiem Baltijā. Projekta ietvaros izbūvējām noliktavu telpu zonas ar jaudīgiem tehnoloģiskiem risinājumiem; jaunajā ēkā būs arī biroja telpas ar apzaļumotu terasi. Priecājamies, ka Rīgā ir vēl viena jauna un labiekārtota teritorija,” pauž Andris Bišmeistars, “Merks” valdes loceklis un celtniecības direktors.

““Lidl” loģistikas centrs Dzelzavas ielā ir labs piemērs loģistikas ēku būvniecībā, kurā atspoguļojas uzņēmuma rūpes par tā darbinieku labsajūtu ikdienā. Kā arī ēkas apzaļumojuma sistēma sniedz pienesumu kvartāla kopējā apbūvē,” uzsver Gunita Kalīte, Rīgas pilsētas būvvaldes Arhitektūras pārvaldes Arhitektu nodaļas vadītāja vietniece.

Tiek plānots, ka “Lidl Latvija” loģistikas centrs radīs vairāk nekā 150 jaunas un labi apmaksātas darbavietas Latvijā. “Tās būs papildu darba vietas vairākiem simtiem “Lidl” darbinieku, kuri jau pašlaik strādā Rīgā,” pārliecināts par projekta pozitīvo ietekmi uz Latvijas ekonomiku ir uzņēmuma vadītājs Jākobs Jozefsons. Ar savu darbību jaunuzceltais loģistikas centrs pavērs arī jaunas sadarbības iespējas vietējiem transporta un loģistikas uzņēmumiem.

“Lidl” loģistikas centra darbi Dreiliņos sākti 2018. gadā. Neskaitot noliktavu telpu zonas, jaunajā ēkā būs arī biroja telpas, darbinieku ēdnīca, konferenču telpas un atpūtas vietas. Vienlaikus “Lidl” ir ieguldījis apkārtējās teritorijas labiekārtošanā, izbūvējot gandrīz 1,5 kilometru jaunu ielu un ietves, ko izmantot var ikviens.

“Lidl”, kā daļa no Nekarzulmā (Vācijā) bāzētās “Schwarz” mazumtirdzniecības grupas, ir viens no vadošajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. “Lidl” kopumā ir pārstāvēts 32 pasaules valstīs, un pašlaik strādā 29 valstīs ar vairāk nekā 11 200 veikaliem un 200 loģistikas centriem.

Kā zemo cenu veikals, “Lidl” koncentrējas uz labākās cenas un kvalitātes attiecības nodrošināšanu saviem klientiem. Vienkāršība un sakārtoti darba procesi vada ikdienas darbu veikalos, reģionālajos loģistikas centros un klientiem sniegtos pakalpojumus. Nekarzulmā bāzētais “Lidl Stiftung” atbild par standartizēto darba procesu veidošanu un strukturēšanu.

“Lidl” pašlaik strādā ap 310 000 darbinieku. Ikdienas darba dinamisms, spēks, kas ir šī darba rezultāts, un godīga savstarpējā sadarbība raksturo “Lidl” darba dienu visā pasaulē. “Lidl” uzņemas atbildību par cilvēkiem, sabiedrību un apkārtējo vidi. Ilgtspēja ir “Lidl” ikdienas darba kvalitātes solījuma rezultāts. Saviem klientiem “Lidl” piedāvā augstākās kvalitātes svaigos produktus, gaļas izstrādājumus, maizes produktus un plašu mājsaimniecības preču klāstu par zemākajām iespējamajām cenām.

Globāli strādājošā "Schwarz Group" 2019. finanšu gadā sasniedza 113,3 miljardus eiro lielu apgrozījumu.

SIA “Lidl Latvija” tika  izveidots 2018. gada februārī. Šobrīd uzņēmums fokusējas uz loģistikas centra pabeigšanu Rīgā un veikalu tīkla attīstību Latvijā. Vairāk: Lidl.lv un LinkedIn.

Papildmateriāli

Attēli (3)
  • No kreisās: “Lidl Latvija” valdes priekšsēdētājs Jākobs Jozefsons, būvkompānijas “Merks” valdes loceklis un celtniecības direktors Andris Bišmeistars, “Lidl Latvija” valdes loceklis Arūnas Dzikas.

"Lidl Latvija" un "Merks" pārstāvji

Attēla rezolūcija: 2048 x 1410