"Lidl Latvija" darbinieku skaits pārsniedz 100

Uzņēmums sasniedz svarīgu posmu savā izaugsmē

08.05.2019 | Rīga
Lidl birojā

"Lidl Latvija" aprīlī sasniedza ievērojamu robežu – tās darbinieku skaits pārsniedza 100. Ņemot vērā, ka drīzumā tiks publiskotas daudzas jaunas vakances, šis skaitlis līdz 2019. gada beigām varētu trīskāršoties. Tuvākais mērķis – aizpildīt vairāk nekā 130 vakantās veikalu vadītāju vietnieku pozīcijas. Saviem darbiniekiem "Lidl" piedāvā godīgu atalgojumu, dažādus papildu labumus, kā arī plašas izaugsmes un apmācības iespējas.

"Lidl" darba stilu neapgūst no instrukcijām vai prezentācijām. Sekojot sen pārbaudītam "Lidl" piemēram, visu līmeņu jaunie darbinieki vispirms iziet apmācību programmu ārzemēs. Tās ir praktiskas, sniedz tiešu darba pieredzi un, tām noslēdzoties, jaunie darbinieki ir pilnībā apguvuši savus ikdienas darba pienākumus. Tā kā katram amatam ir sava sarežģītības pakāpe, apmācības var ilgt no dažām nedēļām līdz vairākiem mēnešiem vai gadiem. Topošajiem "Lidl" veikalu vadītājiem apmācības ilgst vairāk par gadu. "Lidl Latvija" jaunos darbiniekus patlaban apmāca Lietuvā, Bulgārijā, Vācijā, Polijā un Slovākijā. Strādājot jau esošajos "Lidl" birojos, loģistikas centros un veikalos, viņi apgūst savus ikdienas tiešos darba pienākumus, ko pēc tam ieviesīs Latvijā.

Nākamajās nedēļās un mēnešos "Lidl Latvija" piedāvās aizvien jaunas vakances, lai līdz 2019. gada beigām īstenotu ieplānotā darbinieku skaita pievienošanos uzņēmuma komandai. Kā jau ziņots, "Lidl Latvija" 2018. gada oktobrī sāka sava loģistikas centra būvniecību, un patlaban koncentrējas uz projektu attīstīšanu visā valstī.

Mazumtirdzniecības uzņēmums “Lidl”, kā daļa no Nekarzulmā (Vācijā) bāzētās “Schwarz Group”, ir viens no vadošajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. “Schwarz Group” apgrozījums 2019. finanšu gadā sasniedza 113,3 miljardus eiro. Nekarzulmā bāzētais “Lidl Stiftung” atbild par standartizēto darba procesu veidošanu un strukturēšanu.

Kā zemo cenu veikals, “Lidl” koncentrējas uz labākās cenas un kvalitātes attiecības nodrošināšanu saviem klientiem. 32 pasaules valstīs pašlaik strādā vairāk nekā 310 000 “Lidl” darbinieku. 29 valstīs atvērti vairāk nekā 11 200 “Lidl” veikali un 200 loģistikas centri. Saviem klientiem “Lidl” piedāvā augstākās kvalitātes svaigos produktus, gaļas izstrādājumus, maizes produktus un plašu mājsaimniecības preču klāstu par zemākajām iespējamajām cenām. Vienkāršība un sakārtoti darba procesi izpaužas "Lidl" ikdienas darbā veikalos, reģionālajos loģistikas centros un klientiem sniegtajos pakalpojumos. "Lidl" raksturīgs ikdienas darba dinamisms, spēks, kas ir šī darba rezultāts, un godīga savstarpējā sadarbība. "Lidl" uzņemas atbildību par cilvēkiem, sabiedrību un apkārtējo vidi. Ilgtspēja ir “Lidl” ikdienas darba kvalitātes solījuma rezultāts.

SIA “Lidl Latvija” tika izveidots 2018. gada februārī. Šobrīd uzņēmums fokusējas uz sava loģistikas centra pabeigšanu Rīgā un veikalu tīkla būvniecību Latvijā. Vairāk: Lidl.lv un LinkedIn.