“Lidl Latvija” sāk algu celšanu visiem darbiniekiem

No 2023. gada 1. marta “Lidl Latvija” palielinās algas visiem “Lidl” darbiniekiem. Ikmēneša algas pieaugums svārstīsies vidēji no 7% līdz 11%. Lai izlīdzinātu algu likmes, vairākos reģionu veikalos dažas algu kategorijas tiks vidēji celtas līdz pat 14%. Ar šo soli “Lidl” arī saglabā savu pozīciju, kā vislabāk maksājošais mazumtirdzniecības uzņēmums Latvijā.

20.02.2023 | Rīga

birojā

“Lidl Latvija” valdes priekšsēdētājs Mačejs Urbanskis uzsver: “Mēs vienmēr tiecamies būt darba devējs ar visaugstāko vidējo atalgojumu mazumtirdzniecības nozarē, un arī šogad mēs varam lepoties ar ievērojamu algas pieaugumu. Papildus aktīvajam ikdienas darbam ar klientiem, mums ir arī ambiciozi izaugsmes plāni, kuru sasniegšanai mums ir jānodrošina, ka “Lidl” piesaista un notur labākos cilvēkus.”

Papildus ikmēneša algai, “Lidl Latvija” strādājošie saņem arī citus nozīmīgus labumus, t.sk. ikvienam ir nodrošināta veselības apdrošināšana ar plašu piedāvājuma klāstu; veikalu darbinieki saņem papildus atbalstu transporta izdevumu kompensēšanai, un 2023. gada janvārī visa “Lidl” Latvijas komanda saņēma vairāk nekā 750 000 eiro lielu inflācijas kompensāciju.

“Lidl Latvija” Personāla departamenta vadītāja Anželika Razgale piezīmē: “Jaunākie darbaspēka pētījumi un mūsu intervijas ar potenciālajiem darbiniekiem iezīmē skaidru tendenci – lielākā daļa cilvēku darbavietu maina, labāka atalgojuma mudināti. Šobrīd tieši augstāks atalgojums ir kļuvis par vienu no galvenajiem faktoriem jaunas darba vietas izvēlē.”

2022. gadā “Lidl” Latvijā atvēra 3 jaunus veikalus; ieguva Eiropas un Latvijas “Top darba devēja” sertifikātu; ieviesa digitālo lojalitātes lietotni “Lidl Plus”; digitalizēja visas cenu zīmes veikalos; saņēma energopārvaldības sistēmas ISO 50001:2018 sertifikātu; pirmais Latvijā ieviesa labdarības ziedošanas opciju taromātos u.t.t.

Par "Lidl"

“Lidl”, kā daļa no Nekarzulmas pilsētā (Vācijā) bāzētās “Schwarz Group”, ir viens no lielākajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. Ar vairāk nekā 12 200 veikaliem un 220 loģistikas centriem "Lidl" pašlaik strādā 31 valstī, kā arī ir pārstāvēts Āzijā, nodarbinot ap 376 000 cilvēku. 

SIA “Lidl Latvija” tika izveidots 2018. gada februārī un savu veikalu tīklu Latvijā atvēra 2021.gada 7. oktobrī. Šobrīd “Lidl Latvija” veikalu tīklā ir jau 30 veikali 13 Latvijas pilsētās.

Mediju kontaktiem

Korporatīvās Komunikācijas departaments
pr@lidl.lv

Kategorijas


Padalies tālāk

Skatīt vairāk