“Lidl” Brīvības gatvē atklās savu pirmo divstāvīgo veikalu Latvijā

Valsts neatkarības svinību priekšvakarā “Lidl Latvija” ar prieku paziņo, ka Latvijā pirmo divstāvīgo “Lidl” metropoles koncepta veikalu 2. decembra rītā atklās Rīgā, Brīvības gatvē 254. Ar vairāk nekā 1500 kv.m. plašu tirdzniecības zāli, tas būs pašlaik lielākais “Lidl” veikals Latvijā, un, sekojot noteikumiem, tas strādās “zaļajā” režīmā. Līdz ar šī jaunā veikala atklāšanu Brīvības gatvē, Latvijā būs jau 16 “Lidl” veikali.

17.11.2021 | Rīga

Lidl logo

“Kopš pirmo “Lidl” veikalu atklāšanas 7. oktobrī, mēs esam saņēmuši daudzas pozitīvas atsauksmes no klientiem, kā arī jautājumus – kad un kur mēs atvērsim nākamos “Lidl” veikalus? Tāpēc, sagaidot Latvijas neatkarības dienu, mēs vēlētos dalīties ar šiem jaunumiem un esam priecīgi paziņot, ka mūsu pirmais divstāvīgais metropoles koncepta veikals jau pavisam drīz tiks atklāts Brīvības gatvē. Tas arī būs pirmais “Lidl” veikals Latvijā, kas pilnībā strādās “zaļajā” režīmā,” stāsta “Lidl Latvija” Komunikācijas departamenta vadītāja Dana Hasana.

Gaišā, divstāvīgā “Lidl” metropoles koncepta veikala ēka Brīvības gatvē iezīmē jaunu soli modernu un ilgtspējīgu veikalu ēku celtniecībā Latvijā. Veikala celtniecības laikā tika sakārtota un apzaļumota bijusī industriālā teritorija.

“Attīstot šo projektu, mēs daudz domājām par ilgtspēju un iekļaušanos Teikas apkaimes zaļajā vidē. Šī būs pirmā “Lidl” veikala ēka Latvijā, kuras jumts ir apstādīts ar izturīgiem sukulentiem, kas veidos savdabīgu “zaļo saliņu”, tādējādi vecinot ēkas jumta dzesēšanu. Veikalam pieguļošā teritorijā esam izveidojuši koku lielstādu un košumkrūmu stādījumus, lieliski iekļaujoties apkaimes atmosfērā,” saka Mikus Ķīsis, “Lidl Latvija” Nekustamo īpašumu departamenta vadītājs.

Divstāvīgā “Lidl” metropoles veikala koncepts paredz, ka daļa klientiem paredzēto autostāvvietu atrodas ēkas pirmajā stāvā. Ienākot veikalā, klientus sveiks gaišs vestibils, ar lieliem fasādes logiem. No šejienes lēzens eskalators viņus ērti nogādās uz plašo tirdzniecības zāli ēkas otrajā stāvā. Ratiņkrēslu un bērnu ratiņu lietotājiem ir izbūvēts speciāls lifts, kas ļaus tiem droši nokļūt tirdzniecības zālē. Vairāk par divstāvīgo “Lidl” metropoles koncepta veikalu variet atrast mājaslapā: https://www.realestate-lidl.lv/lv/location_15467/metropoles-veikals

Jaunais “Lidl” veikals būs ērti sasniedzams kājāmgājējiem, velosipēdistiem un autobraucējiem. Īpaši domājot par velosipēdistu ērtību un drošību, veikala izbūves laikā Brīvības gatvē 254 īstenota virkne satiksmes drošības pasākumu.

Mazumtirdzniecības uzņēmums “Lidl”, kā daļa no Nekarzulmā (Vācijā) bāzētās “Schwarz Group”, ir viens no vadošajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. Ar aptuveni 11 550 veikaliem un vairāk nekā 200 loģistikas centriem, "Lidl" pašlaik strādā 30 valstīs, kā arī ir pārstāvēts Āzijā un Igaunijā.

Kā zemo cenu veikals, “Lidl” koncentrējas uz labākās cenas un kvalitātes attiecības nodrošināšanu saviem klientiem. Vienkāršība un sakārtoti darba procesi izpaužas "Lidl" ikdienas darbā veikalos, reģionālajos loģistikas centros un klientiem sniegtajos pakalpojumos. Nekarzulmā bāzētais “Lidl Stiftung” atbild par standartizēto darba procesu veidošanu un strukturēšanu.

"Lidl" pašlaik strādā vairāk par 341 000 darbinieku. Ikdienas darba dinamisms, spēks, kas ir šī darba rezultāts, un godīga savstarpējā sadarbība ir raksturīga "Lidl" darbam visā pasaulē.

"Lidl" uzņemas atbildību par cilvēkiem, sabiedrību un apkārtējo vidi. Ilgtspēja ir “Lidl” ikdienas darba kvalitātes solījuma rezultāts. Globāli strādājošās “Schwarz Group” apgrozījums 2020. finanšu gadā sasniedza 125,3 miljardus eiro.

SIA “Lidl Latvija” ir izveidots 2018. gada februārī. Šobrīd uzņēmums koncentrējas uz savu veikalu tīkla veidošanu Latvijā. Vairāk par mums: Lidl.lv un LinkedIn.