Drīz sāksies Ķengaragā pirmā “Lidl” veikala būvniecība

Turpinot veikalu tīkla paplašināšanu Rīgā, mazumtirdzniecības uzņēmums “Lidl Latvija” jau tuvākajās dienās uzsāks būvlaukuma sagatavošanas darbus jauna veikala būvniecībai Prūšu ielā 1, kur atradīsies Ķengaragā pirmais “Lidl” veikals. Tiek plānots, ka jaunais “Lidl” veikals durvis klientiem vērs 2023. gadā. Jaunās veikala ēkas un apkārtējās teritorijas labiekārtošanas projektu izstrādāja SIA “DUAL Arhitekti”.

02.02.2022 | Rīga

Prūšu 1 vizualizācija

“Mums ir lieliskas ziņas visiem Ķengaraga iedzīvotājiem – jau tuvākajās dienās Prūšu ielā 1 sāksies darbi pie “Lidl” veikala ēkas būvniecības. Būvdarbu pirmajā fāzē nojauksim šeit pašlaik esošo nefunkcionējošo ēku. Mēs sakārtosim šīs teritorijas infrastruktūru un apkārtējo vidi, īstenojot plašus veikala teritorijas apzaļumošanas darbus. Jaunais “Lidl” veikals uzlabos izdevīgas un kvalitatīvas iepirkšanās izvēles Ķengaraga iedzīvotājiem,” stāsta Dana Hasana, “Lidl Latvija” Komunikācijas departamenta vadītāja.

“Lidl” veikala ēka Prūšu ielā 1 būs gandrīz 2300 kvadrātmetrus liela ar vairāk nekā 1400 kvadrātmetrus plašu un gaišu tirdzniecības zāli. To papildinās aptuveni 300 kvadrātmetrus plašas komercplatības, kas paredzētas iznomāšanai.

Par saviem līdzekļiem “Lidl” šeit pārbūvēs ielas posmu pie veikala, tiks ierīkota jauna gājēju pāreja un izveidota papildjosla drošai iebraukšanai veikala teritorijā.

Jaunā veikala apkārtnes apzaļumošanai “Lidl” plāno iestādīt gandrīz 500 košumkrūmus un koku lielstādus, tai skaitā dekoratīvās priedes, skābaržus un pīlādžus. Klientu ērtībai tiks izveidota plaša stāvvieta 140 automašīnām. Šeit paredzētas stāvvietas arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, ģimenēm, un droši velo statīvi velosipēdu lietotājiem. Elektroauto īpašnieki varēs izmantot uzlādes punktu, kas vienlaikus apkalpos divas automašīnas.

Kā atbildīgs vietējās biznesa vides dalībnieks, “Lidl” uzņemas atbildību pret sabiedrību un apkārtējo vidi. Tādēļ arī “Lidl” veikals Ķengaragā būs energoefektīvs un izmantos vienīgi 100% vietējās izcelsmes “zaļo elektrību”.

Mazumtirdzniecības uzņēmums “Lidl”, kā daļa no Nekarzulmā (Vācijā) bāzētās “Schwarz Group”, ir viens no vadošajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. Ar aptuveni 11 900 veikaliem un vairāk nekā 200 loģistikas centriem, "Lidl" pašlaik strādā 31 valstī, kā arī ir pārstāvēts Āzijā.

Kā zemo cenu veikals, “Lidl” koncentrējas uz labākās cenas un kvalitātes attiecības nodrošināšanu saviem klientiem. Vienkāršība un sakārtoti darba procesi izpaužas "Lidl" ikdienas darbā veikalos, reģionālajos loģistikas centros un klientiem sniegtajos pakalpojumos. Nekarzulmā bāzētais “Lidl Stiftung” atbild par standartizēto darba procesu veidošanu un strukturēšanu.

"Lidl" pašlaik strādā vairāk par 360 000 darbinieku. Ikdienas darba dinamisms, spēks, kas ir šī darba rezultāts, un godīga savstarpējā sadarbība ir raksturīga "Lidl" darbam visā pasaulē.

"Lidl" uzņemas atbildību par cilvēkiem, sabiedrību un apkārtējo vidi. Ilgtspēja ir “Lidl” ikdienas darba kvalitātes solījuma rezultāts. Globāli strādājošās “Schwarz Group” apgrozījums 2021. finanšu gadā sasniedza 132,3 miljardus eiro.