Investējot gandrīz 6 miljonus eiro, “Lidl” atklāj savu pirmo veikalu Jūrmalā

Mazumtirdzniecības uzņēmums “Lidl Latvija” šorīt Kauguros, Talsu šosejā 40, atklāja savu pirmo veikalu kūrortpilsētā Jūrmalā. Modernā ēka, kuras celtniecībā investēti vairāk nekā 5,6 miljoni eiro, ir jau deviņpadsmitais “Lidl” veikals Latvijā. Par prieku gados jaunākajiem klientiem, no 10.00 līdz 18.00 pie veikala notiks dažādas izklaides bērniem.

16.06.2022 | Jūrmala

Bartelss, Rabčuks, Upenieks, Sproģe

Veikala atklāšanā. No labās uz kreso: Bartelss, Rabčuks, Upenieks, Sproģe

Kauguru “Lidl” veikalu ar svinīgu lentas griešanas ceremoniju jau plkst. 7.00 no rīta atklāja Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietniece Rita Sproģe, Vācijas vēstniecības vadītāja vietnieks Dāvids Bartelss (David Bartels) un “Lidl” pārstāvji. Pirmos nepacietīgi gaidošos veikala klientus iepriecināja enerģiskas mūzikas ritmi un kārumi, kā arī īpaši pievilcīgas cenu atlaides, kas šeit turpināsies vēl četras nedēļas.

Veikala atklāšanā Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietniece Rita Sproģe pauda gandarījumu, ka jūrmalniekiem līdz ar jaunā veikala atvēršanu būs plašākas iespējas iegādāties ikdienā nepieciešamās preces, kā arī pateicās uzņēmumam par veiktajiem ieguldījumiem pilsētas infrastruktūrā un radītajām jaunajām darba vietām.

“Man un manai ģimenei ir tas gods dzīvot Jūrmalā, tāpēc esmu patiesi priecīgs, ka “Lidl” veikals tagad ir arī Jūrmalā. Šajā veikalā ir radītas 60 darba vietas un līdzīgs skaits darba vietu ir arī citos veikalos visā Latvijā. Esmu dzirdējis, ka ikviens Latvijā atvērtais “Lidl” veikals ir bijis veiksmes stāsts. Šis ir vēl viens labs piemērs Latvijas un Vācijas ekonomiskajai sadarbībai,” pasākumā uzsvēra Vācijas vēstniecības vadītāja vietnieks Dāvids Bartelss (David Bartels).

“Lidl Latvija” Reģionālais vadītājs Ģirts Upenieks norādīja, ka veikalā radītas 60 jaunas, labi apmaksātas darba vietas, un “Lidl” Kauguru veikala komanda ir gatava ar prieku apkalpot Jūrmalas un tuvākās apkaimes iedzīvotājus. “Esam pārliecināti, ka šajos strauji augošās pārtikas cenu inflācijas apstākļos, zemās produktu cenas, ko varam piedāvāt, neapšaubāmi dos lielu finansiālu atsvaru daudzām jūrmalnieku ģimenēm,” noslēdza Ģirts Upenieks.  

Par “Lidl” līdzekļiem labiekārtota jaunā veikala tuvākā apkārtne – uzlabota kājāmgājēju un autobraucēju izmantotā infrastruktūra. Pie veikala esošās Raudas ielas asfaltēšanā investēti gandrīz 300 000 eiro. “Lidl” klientu vajadzībām iekārtota autostāvvieta 102 automašīnām. 4 stāvvietas iekārtotas cilvēkiem ar invaliditāti, bet 2 stāvvietas paredzētas ģimenēm. Velosipēdistu vajadzībām uzstādīti 9 droši velo statīvi. Veikala iekštelpās klientu ērtībām atrodas zīdaiņu pārtīšanas telpa un tualetes.

Teritoriju ap “Lidl” veikalu zaļāku darīs 293 jauni košumkrūmi un koku lielstādi, kas te iestādīti gandrīz 39 000 eiro vērtībā. Kā visi “Lidl” veikali Latvijā, jaunais veikals izmanto vienīgi 100% Latvijā ražotu “zaļo elektrību”. Kauguru “Lidl” veikalā jau izbūvētas taras depozīta pieņemšanas un apstrādes telpas.

Interesanti fakti par Kauguru “Lidl”

Darba laiks

7.00-23.00 katru dienu.

Klientu ērtībām

  • 8 ātras kases.
  • Roku dezinfekcijas stacija.
  • Dažādu izmēru iepirkumu ratiņi, t.sk. bērniem un cilvēkiem ratiņkrēslos. 
  • Tualetes telpas un zīdaiņu pārtīšanas telpa.
  • Taras depozīta aparāti.

Veikala ēka

2223 kv.m.

Tirdzniecības zāle

1381 kv.m.

Energoefektivitāte

  • 100% tiek izmantota vietējā “zaļā elektrība”.
  • Mūsdienīgs un elektrību taupošs LED apgaismojums iekštelpu un pieguļošās teritorijas apgaismošanai.
  • Paaugstināts ēkas siltumefektivitātes līmenis.
  • Centralizēta gaisa ventilācijas kontroles sistēma. 

Apstādījumi

Ap veikala ēku iestādīti 293 jauni košumkrūmi un koku lielstādi gandrīz 39 tūkstošu eiro vērtībā.

Stāvvieta

102 auto stāvvietas. Tai skaitā 4 stāvvietas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, 2 stāvvietas ģimenēm, kā arī 9 tērauda statīvi drošai velosipēdu pieslēgšanai.

 

Par "Lidl"

“Lidl”, kā daļa no Nekarzulmas pilsētā (Vācijā) bāzētās “Schwarz Group”, ir viens no lielākajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. Ar vairāk nekā 12 200 veikaliem un 220 loģistikas centriem "Lidl" pašlaik strādā 31 valstī, kā arī ir pārstāvēts Āzijā, nodarbinot ap 376 000 cilvēku. 

SIA “Lidl Latvija” tika izveidots 2018. gada februārī un savu veikalu tīklu Latvijā atvēra 2021.gada 7. oktobrī. Šobrīd “Lidl Latvija” veikalu tīklā ir jau 30 veikali 13 Latvijas pilsētās.

Mediju kontaktiem

Korporatīvās Komunikācijas departaments
pr@lidl.lv

Kategorijas


Padalies tālāk

Skatīt vairāk