“Lidl” apmierina vēl vienu klientu vēlmi – atvērtas pirmās pašapkalpošanās kases

“Lidl Latvija” šodien ar prieku ziņo, ka savas pirmās pašapkalpošanās kases Latvijā ir atklājis “Lidl” veikalā Rīgā, Lubānas ielā 113A. Šeit izveidotajā pašapkalpošanās kasu zonā ir uzstādītas 10 pašapkalpošanās kases.

22.08.2024 | Rīga

kase

Tuvāko mēnešu laikā pašapkalpošanās kases pakāpeniski tiks uzstādītas un sāks darboties pilnīgi visos “Lidl” veikalos Latvijā. Plānots, ka vidēji katrā veikalā būs no 6 līdz 10 pašapkalpošanās kasēm. Veikalos joprojām strādās tradicionālās kases tiem klientiem, kas vēlas, lai viņus apkalpo.

Kopējās “Lidl” investīcijas pašapkalpošanās kasu ieviešanā Latvijā varētu sasniegt 2 miljonus eiro.

Pieaugot norēķiniem ar bankas kartēm un mainoties iedzīvotāju paradumiem, pašapkalpošanās kases ir pašsaprotams nākamais solis “Lidl” veikalos. Kā stāsta “Lidl Latvija” pārstāve Zane Neļķe: “Sekojot savam vienkāršas un ērtas iepirkšanās konceptam, mēs sākam ieviest pašapkalpošanās kases Latvijā. Lubānas ielas veikals mums ir pirmais šajā projektā, kas nākamo mēnešu laikā aptvers visus Latvijas “Lidl” veikalus. Kā jau vienmēr, “Lidl” būs nedaudz atšķirīgs, lūdzot saviem klientiem vispirms noskenēt iepirkumu čeku, lai izietu no pašapkalpošanās kasu zonas,” atklāj Z. Neļķe.

Kā iepirkties “Lidl” pašapkalpošanās kasēs?

Visas “Lidl” pašapkalpošanās kases aprīkotas ar vienkāršu, ilustrētu un viegli saprotamu sistēmu, kas klientiem nodrošina ātru un ērtu iepirkšanos. Kases ekrānā preču meklēšanas sistēma ļauj atrast nepieciešamos augļus, konditorejas izstrādājumus un citus vēlamos produktus.

“Lidl” pašapkalpošanās kases aprīkotas ar dažādām funkcijām, kas iepirkšanos padarīs ilgtspējīgāku un arī drošāku:

  • Kā jau ierasts, klientiem savas izvēlētās preces ir jānoskenē un jānovieto blakus esošajā svaru zonā.
  • Pircējiem ar lielu preču apjomu ir paredzētas XXL kases ar lielu svaru zonu, kurā ērti novietot visus savus pirkumus.
  • Ērtības labad, noskenētos pirkumus svaru zonā uzreiz var pakot kādā no “Lidl” iepirkumu maisiņiem, kas būs pieejami pie kases. 
  • Produktu meklēšanas funkcija ērti darbojas kases skārienjūtīgajā ekrānā, ļaujot atrast pareizo preci un norādīt iegādāto produktu skaitu.
  • Domājot par dabu, iegādājoties dažādas veida bulciņas un smalkmaizītes, nav nepieciešams tās likt atsevišķos maisiņos, pietiks, ja ekrānā norādīsiet izvēlētos produktus un to skaitu, pēc tam kopīgi saliktās smalkmaizītes noliekot blakus esošajā svaru zonā.
  • Lielgabarīta pirkumiem paredzēts speciāls rokas skeneris, kas ļaus ērti noskenēt preces svītrkodu, izvairoties no nepieciešamības preci celt un likt uz kases skenera un svariem.
  • Kases skeneris arī ļaus noskenēt “Lidl Plus” lietotnes klienta karti. Maza viltība tiem, kas aizmirsuši paņemt savu telefonu – pietiks, ja ekrānā ievadīsiet savu tālruņa numuru. Taču šajā gadījumā nevarēsiet izmantot neaktivizētās kuponu atlaides!
  • Arī nodotās depozīta taras čeks jānoskenē pirms maksājuma veikšanas.
  • Par pirkumiem “Lidl” pašapkalpošanās kasēs norēķināties iespējams tikai ar maksājumu karti, viedtālrunī instalēto bankas aplikāciju vai viedpulksteni.
  • Pēc maksājuma veikšanas obligāti jāpaņem izdrukātais čeks, jo, līdzīgi kā citviet Eiropā, lai izietu no pašapkalpošanās kasu zonas, klientiem vispirms jānoskenē savs pirkuma čeks, kas atvērs drošības vārtiņus.
  • Lai palīdzētu klientiem iepirkties, pārbaudītu pircēju vecumu un nodrošinātu tabakas produktu iegādi, pašapkalpošanās kasu zonā vienmēr atrodas kāda no veikala darbiniecēm.
  • Latvijas Goda ģimeņu karšu īpašniekiem pašapkalpošanās kasēs paredzēta iespēja norādīt, ka tiek izmantota Goda ģimenes karte, kuru arī pārbaudīs veikala darbiniece.
Par "Lidl"

“Lidl”, kā daļa no Nekarzulmas pilsētā (Vācijā) bāzētās “Schwarz Group”, ir viens no lielākajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. Ar vairāk nekā 12 350 veikaliem un 225 loģistikas centriem "Lidl" pašlaik strādā 31 valstī, kā arī ir pārstāvēts Āzijā.

SIA “Lidl Latvija” tika izveidots 2018. gada februārī un savu veikalu tīklu Latvijā atvēra 2021.gada 7. oktobrī. Šobrīd “Lidl Latvija” veikalu tīklā ir jau 30 veikali 13 Latvijas pilsētās.

Mediju kontaktiem

Korporatīvās Komunikācijas departaments
pr@lidl.lv

Kategorijas


Padalies tālāk

Skatīt vairāk