“Lidl” šorīt atklāja savu 30. veikalu Latvijā

Datumā, kas atkārtojas tikai reizi četros gados, “Lidl Latvija” šorīt atklāja savu 30. veikalu valstī un jau 16. veikalu Rīgā.

29.02.2024 | Rīga

Krasta 40 atklāšana

“Lidl” veikals Krasta ielā 40 atrodas lieliski piemērotā vietā, lai ātri kļūtu par tuvāko Rīgas apkaimju, Pārdaugavas, kā arī pa Krasta ielu braucošo rīdzinieku un pilsētas viesu iecienītāko iepirkšanās vietu. 

Plkst. 7.30 nepacietīgi gaidošo klientu aplausu pavadībā jaunāko “Lidl” veikalu atklāja “Lidl Latvija” valdes priekšsēdētājs Mačejs Urbanskis, “Lidl Latvija” reģionālais vadītājs Andris Cīrulis, Krasta ielas veikala vadītāja Andīna Jakušenoka, kā arī “Lidl Latvija” nekustamo īpašumu departamenta pārstāvis Oskars Šolins. Atklāšanā piedalījās arī Vācijas vēstniecības un Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameras pārstāvji.

“Atklājot jau 30. veikalu Latvijā, “Lidl” šodien svin nelielu jubileju. Esam priecīgi, ka turpinām augt, jo līdz ar katra jaunā veikala atklāšanu esam vēl tuvāk saviem daudzajiem klientiem. Mūsu stratēģija paliek nemainīga – turpināt attīstīties Rīgā un Latvijā,” saka “Lidl Latvija” valdes priekšsēdētājs Mačejs Urbanskis. “Kā viens no vadošajiem mazumtirgotājiem, kas labi apzinās savu lielo ieguldījumu Latvijas tirdzniecības un pārtikas nozares izaugsmē, mēs aktīvi turpināsim paplašināt savu tīklu arī turpmāk, lai “Lidl” būtu pieejams vēl vairāk pilsētās visā Latvijā. Līdz šim esam Latvijā investējuši jau gandrīz 300 miljonus eiro, un mūsu tirgus daļa ir ap 8%.”

Pirmais klients rindā no 00.00

Tradicionālajā sacensībā par pirmā klienta godu šoreiz uzvarēja Adrians, kas rindā iestājās tieši 00.00. Viņa mērķis bija iegūt 30 EUR “Lidl” dāvanu karti, lai lētāk iegādātos un savam tēvam uzdāvinātu “Parkside” darba instrumentus, kas tētim nepieciešami, lai īstenotu plānus par dzīvokļa remontu. 

“Lidl” veikala atklāšanas prieku klientiem šodien vairos silti dzērieni un laimes rats ar balviņām, tai skaitā, iespēju vinnēt vienu no 30 “Lidl” dāvanu kartēm 30 EUR vērtībā. Jaunais veikals savus pirmos klientus sagaidīja ar īpašām atlaidēm, kas vienīgi Krasta ielā 40 tiks piedāvātas vēl nākamās četras nedēļas. Klientiem, kas “Lidl Plus” lietotnē jauno Krasta ielas veikalu izvēlēsies kā savu pamatveikalu, šeit būs pieejamas vēl īpašākas atlaides daudzām pārtikas un nepārtikas precēm!

Modernais “Lidl” veikals, jaunā Rīgas vizītkarte

Gaišā ēka Krasta ielā 40 ar savu stikloto un izgaismoto fasādi turpmāk redzami sveiks visus galvaspilsētas viesus un tuvāko apkaimju iedzīvotājus. Krasta ielas veikala ēku raksturo tās modernais izskats, LED apgaismojumu risinājumi, “zaļās elektrības” izmantošana un augstais energoefektivitātes līmenis. Jau ierasts, ka “Lidl” veikalu ēku celtniecība notiek pēc mūsdienīgākajiem ilgtspējas principiem, bieži pārsniedzot Latvijā noteiktās prasības.

Veikala apkārtni turpmāk daudz zaļāku darīs gandrīz 900 košumkrūmi un koku lielstādi, kas šeit iestādīti gandrīz 138 000 EUR vērtībā. Lai jaunais veikals būtu ērtāk sasniedzams kājāmgājējiem un velosipēdistiem, ap to ir izbūvēti vairāki jauni celiņi.

Autotransporta plūsmas atvieglošanai par “Lidl” līdzekļiem gandrīz 610 000 EUR vērtībā izbūvēts un Rīgas pašvaldībai bez atlīdzības lietošanā nodots jauns apgriešanās ceļš pie Salu tilta – Lāčplēša ielas viadukta.

Vietējo un starptautisko produktu klāsts par zemākajām cenām

Daudzi Latvijas iedzīvotāji jau ikdienā ir pārliecinājušies, ka “Lidl” veikali sniedz patīkamu iepirkšanās pieredzi un augstākās kvalitātes preces par zemākajām cenām. Daudzu starptautiski iecienītu “Lidl” privāto zīmolu produktu klāstu redzami papildina vairāk nekā 60 Latvijas izcelsmes produkti, kas tiek piedāvāti īpaši radītajā “Ražots Latvijā” produktu līnijā.

Atverot šo veikalu, “Lidl Latvija” ir radījis arī ap 30 jaunām darba vietām kolēģiem, kas turpmāk saņems visas tās priekšrocības, ko “Lidl” nodrošina veikalos strādājošajiem. Papildus mazumtirdzniecības nozarē vidēji augstākajai stundas atalgojuma likmei “Lidl” strādājošie saņem veselības apdrošināšanu, apmaksātu brīvdienu dzimšanas dienā, darba apmeklētības bonusu, transporta kompensācijas un citus labumus, kas padarījis “Lidl” par iekārojamāko darba devēju Latvijas mazumtirdzniecībā.

Lietas, kas Tev jāzina par jauno Krasta ielas “Lidl” veikalu

Darba laiks

Pirmdienās – Sestdienās no 7.30 līdz 22.00.
Svētdienās no 8.00 līdz 22.00.

Klientu ērtībām

  • Divi depozīta taromāti veikala iekštelpās, kuros iespējams arī ziedot vientuļo senioru atbalstam. 
  • Tualetes telpas un zīdaiņu pārtīšanas telpa.
  • Dažādu izmēru iepirkumu ratiņi, t.sk. bērniem, jaunajiem vecākiem un cilvēkiem ratiņkrēslos, kā arī iepirkumu groziņi ar ritentiņiem.  
  • Iespēja 90 minūtes bez maksas novietot automašīnu veikala stāvlaukumā.

Apstādījumu kopapjoms

  • Investējot gandrīz 138 tūkstošus eiro, ap veikala ēku iestādīti gandrīz 900 jauni košumkrūmi un koku lielstādi.

Zaļākai pasaulei

  • Paaugstināts ēkas siltumefektivitātes līmenis.
  • Centralizēta gaisa ventilācijas un apkures kontroles sistēma.
  • Mūsdienīgs un elektrību taupošs LED apgaismojums iekštelpu un piegulošās teritorijas apgaismošanai.
  • Ēkas apgaismošanai un ventilēšanai tiek izmantota tikai 100% Latvijā ražota “zaļā elektrība”.

Satiksmes drošībai

  • Izveidots jauns apgriešanās ceļš pie Salu tilta – Lāčplēša ielas viadukta.
  • Izveidotas 167 auto stāvvietas. Tai skaitā 8 stāvvietas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, 2 stāvvietas ģimenēm.
  • Uzstādīti nerūsējoša tērauda statīvi vismaz 25 velosipēdu drošai pieslēgšanai.

Veikala ēkas izmērs

~ 2338 kv.m.

Tirdzniecības zāles platība

~ 1418 kv.m.

Par "Lidl"

“Lidl”, kā daļa no Nekarzulmas pilsētā (Vācijā) bāzētās “Schwarz Group”, ir viens no lielākajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. Ar vairāk nekā 12 200 veikaliem un 220 loģistikas centriem "Lidl" pašlaik strādā 31 valstī, kā arī ir pārstāvēts Āzijā, nodarbinot ap 376 000 cilvēku. 

SIA “Lidl Latvija” tika izveidots 2018. gada februārī un savu veikalu tīklu Latvijā atvēra 2021.gada 7. oktobrī. Šobrīd “Lidl Latvija” veikalu tīklā ir jau 30 veikali 13 Latvijas pilsētās.

Mediju kontaktiem

Korporatīvās Komunikācijas departaments
pr@lidl.lv

Kategorijas


Padalies tālāk

Skatīt vairāk