Divu gadu laikā “Lidl” klienti vientuļiem senioriem ziedojuši teju 65 000 eiro

Šodiena, 1. oktobris, ir Starptautiskā senioru diena, un tā ir iespēja pievērst vēl pastiprinātāku uzmanību tiem, kas ir mūsu sabiedrības mugurkauls – mūsu vecākajai paaudzei. Diemžēl vairāk nekā 40% Latvijas senioru ir pakļauti nabadzības riskam, kas ir augstākais rādītājs starp visām vecuma grupām*. Šo cilvēku dzīvi vēl vairāk apgrūtina vientulība – daudzi seniori dzīvo vieni, bez ģimenes vai tuvinieku atbalsta. Viņiem ne tikai trūkst nepieciešamo finansiālo resursu, bet arī emocionālā atbalsta un saskarsmes, kas ir tik svarīgi, lai uzturētu labu garīgo un fizisko veselību. Lai sniegtu palīdzīgu roku, “Lidl” sadarbībā ar Latviešu Samariešu apvienību (LSA) jau divus gadus īsteno projektu “Vecums nav vientulība”, kas nodrošina senioriem ne tikai ikmēneša ziedojumus, bet arī sadzīvei nepieciešamās preces un pakalpojumus. Pateicoties “Lidl” klientu atbalstam visā Latvijā, projekta ietvaros divu gadu laikā saziedoti teju 65 000 EUR, kas iegūti no 650 000 taras depozīta vienībām.

01.10.2024 | Rīga

Starptautiskā senioru diena

Vislielākie ziedojumi veikti Rīgas reģionā, kur saziedoti gandrīz 41 tūkstoši eiro. Arī citos reģionos iedzīvotāji aktīvi iesaistījušies atbalsta sniegšanā. Kurzemē, Ventspils, Liepājas un Tukuma veikalos, saziedoti teju 10 tūkstoši eiro, Zemgalē, Jelgavas un Jēkabpils veikalos, – 5 tūkstoši eiro, Vidzemē, Ogres un Valmieras veikalos, – nepilni 7 tūkstoši eiro, un Latgalē, Daugavpils un Rēzeknes veikalos, – 2 tūkstoši eiro.

“Esam patiesi no sirds priecīgi, ka projekts virzās uz priekšu un ka mēs kopīgi varam palīdzēt tiem senioriem, kuriem nepieciešams mūsu atbalsts. Katru mēnesi, jau divu gadu garumā, mēs par saziedoto summu sniedzam senioriem nepieciešamo atbalstu, nodrošinot viņiem higiēnas preces, piemēram, šampūnus un zobu pastu, sadzīvē noderīgas lietas, kā gultas veļu un tīrīšanas līdzekļus, kā arī pārtikas produktus, piemēram, graudaugus, kafiju un dažādus konservus. Līdz šim atbalstu saņēmuši kopumā 358 seniori, un mūsu mērķis ir turpināt sniegt palīdzību tiem, kam tā visvairāk nepieciešama,” saka Andris Bērziņš, Latvijas Samariešu apvienības vadītājs.

“Svarīgi pieminēt, ka visi saziedotie līdzekļi tiek novirzīti vientuļajiem senioriem tajā reģionā, kur ziedojums ir veikts. Piemēram, saziedotie līdzekļi Liepājā tiek izmantoti, lai sniegtu atbalstu Kurzemes reģiona iedzīvotājiem, nodrošinot, ka palīdzība nonāk pie tiem, kam tā visvairāk nepieciešama tieši vietējā līmenī. Tādā veidā mēs varam rūpēties arī par tiem cilvēkiem, kas dzīvo tālāk no galvaspilsētas, bet, kuriem arī ir ļoti svarīgs atbalsts,” uzsver “Lidl Latvija” Komunikācijas departamenta direktore Dana Hasana.

Kā vari sniegt savu atbalstu?

Iespēja ziedot vientuļiem senioriem ir pieejama ikvienā “Lidl” veikalā. Līdz ar uzņēmuma paplašināšanos un jaunu veikalu atvēršanu dažādos Latvijas reģionos, šobrīd ziedot var jau 30 “Lidl” veikalos.

Ziedot projektam ir ļoti vienkārši – vispirms, kā ierasts, nepieciešams nodot līdzpaņemto taru. Kad visa tara ir nodota, ekrānā, kur parasti tiek izvēlēta opcija “Saņemt čeku”, jāspiež poga “Ziedot”. Protams, ziedošanas funkcija katram ir brīvprātīga un individuāla izvēle.

Taču ziedošana taromātos nav vienīgais veids, kā iedzīvotāji var atbalstīt seniorus. “Lidl” vēlas aicināt ikvienu, it īpaši šodien, senioru dienā, padomāt par saviem tuviniekiem, vecāka gada gājuma draugiem un kolēģiem. Varbūt kādam no viņiem būtu nepieciešams draudzīgs plecs vai palīdzīga roka. Nekautrējieties piedāvāt palīdzību – bieži vien tās var būt mazās lietas, par kurām seniori nevēlas lūgt palīdzību. Būsim iejūtīgi, saprotoši un rūpēsimies par mūsu senioriem kopā.

Par Latvijas Samariešu apvienību:

LSA ir viena no lielākajām nevalstiskajām organizācijām Latvijā ar vairāk nekā 1000 algotiem darbiniekiem un vairāk nekā 300 brīvprātīgajiem. LSA ir sertificēta kā daudzu sociālo pakalpojumu sniedzējs, ārstniecības un izglītības iestāde. LSA piedāvā daudzus sociālos, medicīniskus un apmācības pakalpojumus. Vairāk: www.samariesi.lv

Par "Lidl"

“Lidl”, kā daļa no Nekarzulmas pilsētā (Vācijā) bāzētās “Schwarz Group”, ir viens no lielākajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. Ar vairāk nekā 12 350 veikaliem un 225 loģistikas centriem "Lidl" pašlaik strādā 31 valstī, kā arī ir pārstāvēts Āzijā.

SIA “Lidl Latvija” tika izveidots 2018. gada februārī un savu veikalu tīklu Latvijā atvēra 2021.gada 7. oktobrī. Šobrīd “Lidl Latvija” veikalu tīklā ir jau 30 veikali 13 Latvijas pilsētās.

Mediju kontaktiem

Korporatīvās Komunikācijas departaments
pr@lidl.lv

Kategorijas


Padalies tālāk

Skatīt vairāk