Pie K. Ulmaņa gatves sākas jaunākā “Lidl” veikala būvdarbi

Rīgā, Remtes ielā 21, pie mūždien straujās K. Ulmaņa gatves, sākas jaunākā “Lidl” veikala būvdarbi. Iepriekšējo mēnešu laikā šeit aktīvi tika demontēti vecie angāri un teritorija attīrīta no būvgružiem, lai dotu vietu jaunai un gaišai veikala ēkai.

09.01.2024 | Rīga

Remtes vizualizācija

Jaunā “Lidl” projektu izstrādājušas “Diānas Zalānes projektu biroja” arhitektes, bet būvniecību veiks “Selva būve” celtnieki.

“Tuvējo Pleskodāles un Mārupes apkaimju iedzīvotāji noteikti pozitīvi novērtēs to, ka mūsu jaunais veikals atradīsies tiem ērti sasniedzamā vietā, un “Lidl” šeit veicinās mazumtirgotāju konkurenci ar zemākām pārtikas cenām,” uzsver “Lidl Latvija” valdes loceklis Arūnas Dzikas.

Remtes ielas “Lidl” ēka būs gandrīz 2300 kv.m. liela ar vairāk nekā 1400 kv.m. plašu tirdzniecības zāli. Jaunā veikala projektā paredzēts veidot īpaši stiklotu un izgaismotu ēkas fasādes risinājumu, kas labi sasauksies ar K. Ulmaņa maģistrāles auto plūsmas gaismām.

Veikala apkārtējās teritorijas labiekārtošanai un apzaļumošanai tiks iestādīti vismaz 1150 dažādi košumkrūmi un koku lielstādi. Kopējais jaunā veikala projektā veikto investēto apjoms, kā arī tā precīzais atklāšanas datums un laiks tiks paziņoti vēlāk.

“Lidl”, kā daļa no Nekarzulmas pilsētā (Vācijā) bāzētās “Schwarz Group”, ir viens no lielākajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. Ar vairāk nekā 12 200 veikaliem un 220 loģistikas centriem "Lidl" pašlaik strādā 31 valstī, kā arī ir pārstāvēts Āzijā, nodarbinot ap 376 000 cilvēku.

SIA “Lidl Latvija” tika izveidots 2018. gada februārī un savu veikalu tīklu Latvijā atvēra 2021.gada 7. oktobrī. Šobrīd “Lidl Latvija” veikalu tīklā ir jau 30 veikali 13 Latvijas pilsētās.

Padalies tālāk

Skatīt vairāk